Merhabalar,

Kalabalık gelen misafirleriniz için sizlere nefis bir tarif yazacağım.

Gaziantep'in meşhur yemeği ''Parmak Kebabı^''...

Hem sebzeler hem etin aynı tepsi içinde buluşması sonucu damak çatlatan bir yemek ortaya çıkıyor.

Hepinize kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

30 x 30 tepsi içindir.

7 adet patates

4 adet patlıcan

4 adet kabak

15 adet sivri biber

4 adet domates

ET İÇİN:

2 adet kuru soğan

1 kg dana kuşbaşı et

1 kahve fincanı zeytinyağ

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

2 adet domates

2 adet biber

1 çay bardağı domates sosu

1 çay bardağı su

1 yemek kaşığı tuz

KIZARTMA İÇİN:

2 su bardağı sıvıyağ 

YAPILIŞI:

Etinizi hazırlamak için ,düdüklü tencerenize zeytinyağını alın ve kızdırın. Etleri ekleyerek yüksek ateşte kavurmaya başlayın. Etler suyunu bırakıp tekrar suyunu çekince, küçük doğranmış kuru soğanları ekleyin ve 5 dakika da soğanlarla kavurun. Domateslerin kabuklarını soyarak küp doğrayın ekleyin. Biberleri halka doğrayarak ekleyin. Salçaları, tuzunu ve suyunu vererek tencerenizi kapatın ve orta ateşte pişmeye bırakın.

Bu arada sebzeleri soyarak parmak şeklinde doğrayın. Hepsinin aynı boyda  olmasına dikkat edin. Bir tavaya sıvıyağını alarak kızdırın ve sebzeleri sırasıyla kızartmaya başlayın.

Kızartma işleminde domatesler ve biberler ayrı kalacaktır. (onları üzerini süslemek için kullanacağız) Kızarttığınız sebzeleri kağıt havlu serili bir tepsiye çıkarın. Fırın tepsisinin dış kısmına bütün kızarmış sebzeleri sırayla yerleştirin. Boş kalan orta kısıma pişen eti yerleştirin.

Etrafını yarım ay şeklinde doğranmış domatesler ve halka biberlerle süsleyin. Eti suyu ile yerleştireceğiniz için tekrardan su koymanıza gerek kalmayacaktır. 180 derece de ısıtılmış fırında üzerindeki domatesler pişene kadar fırında bırakın.

Afiyet olsun. Sevgiyle...