Merhabalar,

Yaz mevsiminin en sıcak günlerini yaşadığımız bu günlerde sütlü tatlılar buzdolaplarında yerini alınca,yemek üstü tatlı arayışında en mukemmel çözüm oluyor.Her ne kadar şekerli besinlerden mümkün mertebe uzak durmaya çalışsakta sanırım yemek kültürümüzün alışkanlığından olsa gerek yine de yemeğin üzerine bir tatlı yemek istiyoruz.Bizde o zaman bu güzel sütlü tatlıyı bu hafta sofralarımıza alalım.Bizim mutfakların en sevilen sütlü tatlısı muhallebilerdir.Hemen her çeişidini hepimiz pişiririz,onun için bu tarifimiz İtalyan Mutfağının muhallebisi olsun dedik..Yaz meyvalarından faydalanmak açısından güzel bir frambuaz sosu ile bu tatlıyı da seveceksiniz.Hem az malzeme hem kolay bir yapım ile soğuk,sütlü ve lezzetli tatlımızı hazırlamaya başlayalım.

MALZEMELER:

250 ml.krema

250 ml süt

1 su bardağı (150gr) toz şeker

1 tatlı kaşığı vanilya

40 gr toz jelatin yada 3 yaprak jelatin(2 kahve fincanı soğuk suda çözdürün.)

MEYVA SOSU:

250 gr frambuaz

4 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı mısır nişastası

YAPILIŞI:

Jelatin ilk kez kullanıyorsanız yaprak jelatinleri bir kaseye alarak suda bekletin ve yumuşatın .Daha sonra sudan çıkarın ve bir cezveye alın 4 tatlı kaşığı su ekleyerek ateş üstünde karıştırarak eritin.

Süt,krema ve toz şekeri bir tencereye alarak şeker eriyene kadar pişirin.

Hazırladığınız jelatini ekleyerek ateşten indirin ve karıştırın.

Sulu bir kıvamda olması sizi endişelendirmesin,soğudukça koyu kıvama gelecektir.

İster bardaklara isterseniz kaselere yerleştirerek buzdolabına kaldırın.

SOSU İÇİN:

Sos malzemelerini bir kaseye alarak kısık ateşte pişirin.

Rondodan geçirerek püre haline getirin.

Soğuyan panna cottaların üzerine yerleştirerek ikram edin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...