Merhabalar,

okulların açılmasıyla ev hanımlarının günleri de başlar ve çocukların beslenme çantalarına koyacakları kekler,poğaçalar dönemi de açılmış olur.

Anneler için kek'ler genellikle yapımı itibariyle daha kolay ve çabuk hazırlanan ,bereketli oluşuyla da tercih edilenler arasındadır.

Pancarın da mevsimi olduğuna göre .çocukların seveceği güzel ve lezzetli bir kek tarifine ne dersiniz ?

Bu hafta altın günü olanlar için de bir seçenek olsun o zaman..

Haydi hepinize kolay gelsin..

MALZEMELER:

4 adet yumurta

1.5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı pancar suyu (ılık)

2 yemek kaşığı pancar püresi

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı kakao

3 su bardağı un

YAPILIŞI:

Mikser kabınıza yumurtaları ve toz şekeri alarak çırpmaya başlayın.

Şeker eriyene kadar (takribi 10 dak.)çırpın.

Sıvıyağ ve pancar suyunu ekleyin.

Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyin ve yavaş yavaş el çırpıcısı ile karıştırarak ilave edin.

Kek karışımını eşit ölçü de iki ayrı kaseye ayırın.

Bir tanesine kakaoyu,diğerine pancar püresini ilave ederek karıştırın.

24-26 cm çapındaki kek kalıbınızı yağlayın ve unlayın.

Kek hamurundan kepçe ile önce pancarlı karışımdan alarak kalıbın tam ortasına bırakın.

Diğer karışımdan da aynı kepçe ölçüsünde alarak yine tam ortasına bırakın.

Yani daire şeklini alan hamur iç içe daireler olarak kalıbın şeklini alacaktır.

Hamur bitene kadar aynı şekilde kalıba yerleştirin.

Sivri uçlu bir bıçak yada bir kürdan ile dıştan içe çizgiler çekin (üçgen dilim şekli alacak gibi)

175 derece de ısıtılmış fırında 40-45 dakika (kürdan kontrollü) pişirin.

Ilınınca kalıptan çıkararak servis tabağına alarak dilimleyebilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..