Herkese selamlar,

Ev yapımı pastalar bir çok hanımın tercihidir,hayal gücümüze dayanarak süslediğimiz ve çocuklarımız için özellikle doğum günlerinde sofralara getirerek ikram ederiz.Dünyada da ev de hazırlanan pastalar ilk tercihler arasındadır.Eğer sizlerde doğum günleriniz yada özel günleriniz için elinizin emeği ile sevdiklerinize pasta hazırlamayı tercih edenlerdenseniz sizler için yumuşacık dokusu ve lezzetli kreması ile rengini pancardan alan pespembe bir pasta tarifi yazacağım.

Bugünler de doğum gününü kutlayacaklar için tarifimizi deneyebilirsiniz.

Ölçüler 24 cm.çapında çember yada kelepçeli kalıp içindir.

Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

PANDİSPANYA İÇİN

5 adet büyük boy yumurta

1 su bardağı toz şeker

2 su bardağı un

1 paket vanilya

1 su bardağı pancar püresi

1 kahve fincanı sıvıyağ

1 kahve fincanı pancar suyu

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

PANDİSPANYA YAPIMI:

Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayrı kaselere ayırın.

Yumurta beyazlarını mikserin yüksek devirinde çırpmaya başlayın.Bu esnada toz şekerden 2 yemek kaşığını yumurta beyazlarına ekleyerek çırpmaya devam edin.

Tamamen katılaşan yumurta beyazlarını buzdolabına kaldırın.

Yumurta sarıları kalan şeker ilavesiyle çırpmaya başlayın.

Sıvıyağ,pancar püresi ve suyunu ekleyerek şekerin tamamen erimesini sağlayın.

Un,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin.

Yumurta beyazlarını bir mala yardımıyla üç seferde ,söndürmeden ilave ederek karıştırın.

Kalıbınızın tabanını yağlı kağıt ile kaplayarak pandispanya hamurunu boşaltın ve 3 kez tezgaha vurarak içindeki havayı çıkarın.

fırınınızı 175 derece de ısıtın ve 40 dakika pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra bir tel üzerinde tamamen soğutun.

KREMASI İÇİN:

5 su bardağı süt

1 dilim limon kabuğu

3 adet yumurta 

6 yemek kaşığı toz şeker

6 yemek kaşığı un

1 paket vanilya

ARALARA VE ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN

File antep fıstık

YAPILIŞI:

Sütü bir tencereye alın ve limon kabuğunu ekleyerek orta ateşte ısıtmaya başlayın.

Diğer tarafta bir kase içinde yumurtaları,şekeri,unu ve vanilyayı karıştırın.

Kaynamaya başlayan sütün içinden limon kabuğunu çıkararak karışımı ekleyin ve pütürsüz kıvamda pişirin.

Koyu kıvama gelen kremayı ateşten indirin ve 5 dakika çırparak soğutun.

Soğuyan pandispanyayı enlemesine 3 eşit parçaya keserek ayırın.

Her katına krema sürerek file fıstık serpin üst üste yerleştirin.

Kalan krema ile üzerini ve yanlarını kapladıktan sonra,yıldız uçla süsleyin.

File fıstık ile son dokunuşunu yaparak buzdolabında 1 saat dinlendirin.

Sevdiklerinizle paylaşacağınız nefis pastanız ikrama hazır..

Hepinize afiyet olsun...

Not:Pancar püresi için 1 büyük pancarı iyice yıkadıktan sonra kabuğu ile haşlayın ve rondodan geçirerek püre haline getirin.

Sevgiyle...