Merhabalar,

Hatay ilimiz mezeleri bakımından ilk sıralarda yerini alır..Arap mutfağına olan yakınlığı ile nohutta bir çok yemek ve meze de kullanılan malzemelerden bir tanesidir.Güney illerimiz de çok sık rastladığımız nohut,tahin,acılı karışımlar ve daha bir çoğu diğer illerde de sevilerek tüketilir.

Kökeni Arap mutfağına dayanan ''HUMUS''günümüz de bir kaç farklı malzemelerle de yapılmaktadır.Cevizli,pastırmalı,köz patlıcanlısı bunlardan bazılarıdır.Bugün ki tarifimiz de ise humus pancarla renk buldu.Lezzetinden hiç birşey değiştirmeyen humus sadece görüntü olarak güzelleşti,sofralarda şık bir sunum olarak yerini aldı.

Humus severek hazırlıyorsanız bir seçenek olarak böyle de deneyebilirsiniz.

Buyrun birlikte hazırlıyalım.

MALZEMELER:

350 gr haşlanmış nohut

200 gr haşlanmiş pancar

2 dolu yemek kaşığı tahin

1,5 limonun suyu

3 diş sarımsak

2 yemek kaşığı pancarın suyu

1 yemek kaşığı zeytinyağ

1.5 çay kaşığı kimyon

Tuz

ÜZERİNE:

1 yemek kaşığı zeytinyağ

1 yemek kaşığı susam

YAPILIŞI:

Nohutlarınızı geceden ıslatın ve bol suda haşladıktan sonra kabuklarını soyun.

Pancarı da çok iyi yıkayıp fırçaladıktan sonra kabuğu ile haşlayın ,daha sonra kabuğunu çıkarın.

Rondoya nohutları alın,pancarı küp doğrayarak ekleyin.

2 yemek kaşığı pancarın suyunu ilave ederek püre haline getirin.

Tahin,limon suyu,dövülmüş sarımsaklar,zeytinyağ,kimyon ve tuzunu ekleyerek tekrar karıştırın.

Pütürsüz pespembe humusunuz hazırlanmış olacaktır.

Servis tabağına yerleştirin ve zeytinyağ gezdirdikten sonra susam ile süsleyin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..