Saçlarımız en önemli görsel hazinemizdir. Genel vücut sağlığımız ve ruhsal durumuzla ilgili ilk ipuçlarını çevremize verdiğimiz organımızdır. Sağlıklı, canlı, temiz, bakımlı bir saç karşı tarafta olumlu bir izlenimin başlangıcıdır. Hepimiz zaman zaman saçlarımızda dökülme, cansızlık, solukluk, kırılma gibi sorunlar yaşayabiliriz. Dönemsel olabildiği gibi uzun zaman da sürebilen bu sorunların altında yatan birçok neden vardır. Bir çok tedavi alternatifinin yanında son dönemlerde geliştirilen hücresel tedavi yöntemiyle saç dökülmesi büyük oranda durduruluyor ve önceden dökülmüş saçların yeniden çıkması sağlanıyor.   

Saç bir insan hayatı boyunca 15-20 kez dökülen ve yeniden uzayan bir organdır, biz buna saç döngüsü diyoruz. Saç döngüsünde sağlıklı saç anajen olarak adlandırılır ve ortalama 7 yıl kadar sürer sonra dökülme dönemine girer ve dökülür ancak eski saç teli dökülürken yenisi cilt altında oluşmaya başlar ve yeniden sağlıklı bir saç anajen olarak görülmeye başlar.Bu döngüyü bozan her problem saç dökülmesine neden olur.

Erkeklerde saç dökülmesinin ana nedeni Erkek Tipi Saç Dökülmesi olarak adlandırılan hormonel nedenlerden kaynaklanan saç dökülmesidir ve ortalama dünyadaki erkek nüfusunun %55 i bu problemi çeşitli derecelerde yaşamaktadır.Bu probleme erkeklik hormonu olarak adlandırdığımız ve tıbbi ismi DHT(Dihidrotestesteron) olan bir hormon neden olmaktadır. Bu hormon saç kökü hücrelerinin, hücre zarının geçirgenliğini bozarak anajen fazdan telojen faz dediğimiz dökülme fazına sokarak saç kaybına yol açar.

Kadında ise dökülme nedenleri çok farklılık göstermektedir. Özellikle ülkemizde de çok fazla görülen kansızlık yani demir eksikliği anemisidir, bununla birlikte dünya da çok yaygınlaşan vejeteryan ya da vegan beslenme şekli de bu dökülmeye neden olmaktadır, bunun yanı sıra demir eksikliği ile birlikte çinko eksikliği de önemli bir dökülme nedenidir.

Kadınlarda da erkek tipi saç dökülmesi mevcuttur, erkeklik hormonu yüksekliği bazen tespit edilmese bile vücutta akne(sivilce) oluşumu,saç dökülmesi,vücutta aşırı kıllanma ve adet bozukluğu ile kendisini gösterir.Bunu dışında tiroid bozuklukları da çok önemli dökülme nedenlerinden biridir. Diğer bir kadın tipi dökülme ise telojen eflevium denilen genelde 40-60 yaş arası görülen aşırı ve ani saç dökülmesi problemidir. Tüm bunların dışında aşırı kozmetik ve kuaför uygulamalarına bağlı olarak aşırı yıpranma dökülmeler günümüzde ciddi dökülme nedenleri arasındadır.

Yepyeni bir teknik, yepyeni bir teknoloji ile saç dökülmesinin durdurulması ve yeni sağlıklı saçların çıkması sağlanabilmektedir. Otolog microgreft yöntemi...

 Otolog microgreft yöntemi’nın Nedir?

Otolog microgreft yöntemi’nın çalışma prensibi zayıflayan saç kökünün yenilenmesi ve daha sağlıklı olması için ihtiyacı olan kök hücreleri ve destek doku hücrelerini, kişinin kendi saç kökü ve deri dokusundan elde ederek saç kökü hücresinin güçlenmesini ve kendini yenilemesine kuvvetli bir destek vermektir.

Uygulama Nasıl yapılıyor;

Kadında ve erkekte saç dökülmesi etkisi genelde saçlı derinin üst bölgelerinde yani alın veya tepe bölgelerinde görülmektedir. Ancak ense ve kulak arkası bölgedeki saç kökleri hemen her zaman dirençli ve sağlıklı kalmak için genetik olarak kodlanmışlardır.İşte Otolog microgreft yöntemi sistemi bu sağlıklı ve güçlü saç köklerinde özel bir hücre süspansiyonu hazırlayarak problemli saçlı deri bölgelerine, bu süspansiyonun uygulanması ve buradaki hasta ve cansız saç köklerine destek olması mantığına dayanmaktadır.

Kulak arkası bölgedeki saçlardan 3-4 adet saç kökü küçük bir lokal anestezi uygulanarak alınır, alınan bu saç kökleri Otolog microgreft yöntemi sisteminde özel bir süper hücre süspansiyonuna dönüştürülerek tamamen kendi dokunuzdan özel bir saç dökülme tedavisi hazırlanır. Tedavi genelde tek seanstır 2. Bir seansa belki bir kaç yıl sonra ihtiyaç duyulabilir.

Otolog microgreft yöntemi Herkese uygulanabilirmi?

Genelde saç dökülme nedeni bir enfeksiyona bağlı değilse ki bu çok nadir görülen bir durumdur kadın ve erkek  herkese uygulanabilir hatta çok sık kozmetik uygulama,boya ya da kuaför işlemlerine maruz kalan saçlara sadece destek amacıyla bile uygulanabilir. Çünkü bu uygulamalar özellikle saç kökünün dolaşımını bozarak cansızlaşmasına,parlaklığını kaybetmesine yol açar.

Otolog microgreft yöntemi Saç Ekimine Alternatifmidir?

Kesinlikle alternatif değil tam tersi yardımcı önemli bir yöntemdir, özellikle genç yaşta saç kaybı yaşayan erkek hastalar saç ekimi için 25-27 yaşına kadar beklemek durumundadırlar bu dönemde Otolog microgreft yöntemi gibi önemli bir tedavi yöntemi ile dökülmenin yavaşlatılması ve azaltılması çok önemlidir. Ayrıca saç ekimi uygulaması sırasında alınan binlerce saç kökünden sadece 3-4 tanesi kullanılarak hazırlanan Otolog microgreft yöntemi tedavisi hem hızla iyileşme hem de ekilen saçları hızlı ve güçlü çıkması için çok önemli bir destektir.Bu nedenle saç ekimlerinde Otolog microgreft yöntemini beraberce kullanmaktayız.