Geçtiğimiz haftaki yazımın başında, konunun bayatlamaması için kaybettiğimiz İlhan Cavcav için bu haftaki yazımda yazacağımı belirtmiştim. Hatırlayacaksınızdır…

Her şeyden önce Türk futbolu için gerçekten çok büyük bir kayıp. Bu gerçeğin altını çok kalın bir şekilde çizmek istiyorum. Sevgili İlhan ağabey son derece farklı ve inanılmaz bir insandı. Kendisiyle sayısını hatırlayamayacağım kadar çok kez yüz yüze ve telefonla görüşmüş, derin sohbetler edebilme mutluluğunu yaşamış bir kardeşi olarak, onu yitirmenin acısını vurgulamak istiyorum.

Nedense şu sıralarda hep değerli insanları kaybediyor, onları ebediyete uğurlamak durumunda kalıyoruz. Daha sevgili meslektaşım, değerli ağabeyim, dostum Mustafa Yener’in acısıyla kavruluyorken, bu kez de İlhan ağabey bizi acılara boğup bırakıp gitti.

O aslında yalnızca Gençlerbirliği’nin başkanı değil, tüm futbol aleminin değer verdiği bir duayen spor yöneticisi, alemin fenomenlerinden biriydi. Zaman zaman yaptığı çıkışlarla, şimşekleri üzerine çekse de, nedense kimse ona içten kızamazdı. Hayatını adadığı Gençlerbirliği’ni bugün getirdiği nokta, tüm diğer kulüplerimiz için tam bir örneklik abidesidir. Tek kuruş borcu olmayan Kırmızı Siyahlı kulüp için, gecesini gündüzüne katan İlhan ağabey, çoğu kez yaptığı transferlerle futbol gündemini sarsar ve aleme parmak ısırtırdı. Ağırlıklı olarak, Afrika kökenli futbolcuları, hani neredeyse, ‘üç on paraya’ alıp oynatıp daha sonra da hatırı sayılır rakamlara başta üç büyükler olmak üzere tüm takımlara pazarlardı. Ticaret hayatındaki başarılarını, yöneticiliğine kulüp başkanlığına da çok net bir biçimde yansıtmıştı. Bana göre en büyük yanlışı, teknik adam konusundaki tutumuydu. Maalesef İlhan ağabey takım biraz kötü gitti mi hocanın biletini keser ve vedalaşırdı. 

Onunla ilgili yazacak çok fazla şey var aslında. Ancak sanırım ona dair söylenmesi gereken en önemli şey, onun o renkli ve dominant karakterine karşın, inanılmaz derecede iyi kalpli ve yufka yürekli bir insan oluşudur. Bunu yakından bilen insanlardan birisiyim. Kendisinden destek isteyen hiç kimseyi boş çevirmemiş bir insandı İlhan ağabey. 

Yolu ışıklarla dolu, toprağı ve rahmeti bol olsun diliyorum.

Kalın sağlıcakla…