Proje yazmak ile uygulamak arsında dağlar kadar yol bulabiliriz, proje yazmak senaristliktir. Proje uygulamak yönetmenliktir, ülkemiz standartlarında uygulamaya geçmek için büyük paralar harcamak gerekiyor,  profesyonel ekip arkadaşları gerekiyor olmazsa olmazlar ise sponsorlar ve TV anlaşmaları. Projeniz ne kadar büyükse o kadar güç gerektirir.

Bize Orhan Özkan kimliğinin oluşum sürecinden bahseder misiniz?

İki çocuklu bir ailenin el bebek gül bebek büyüttüğü duygusal bir insan olarak Sakarya’da doğup büyüdüm. Hayatımın çocukluk evreleri geçim sıkıntısı içinde olan ailemin kuru bir dilim ekmek ile mutlu, huzurlu dürüst yaşamayı başarmaları, beni bu günlere her daim dimdik onurlu, gururlu olarak getirdi.

Yazmaya ne zaman başladınız? İlk yazınızın anısını paylaşır mısınız?

Öğrenim hayatımı belli bir düzeyde sonlandırdığım zaman bulunduğum bir kaç atmosfer, Ruhumun yaşamsal simgelerinin şiir kıtaları ile başlayacağına dair işaretler veriyordu, yazdım okudum! Okudum yazdım!

Sizce etkili bir yazar/şair olma kriterleri nelerdir?

Bence etkili bir yazarın fıtratı duygu yüklü bir buluta benzer, önce biriktirmek sonra biriken bereketi (duyguyu) insanlara ve insanlığa faydalı olabilecek kelimeler ile akılla ve kalbe işlemekten geçer.

Yazarların toplumdaki görevleri nelerdir?

Yazmak çok uzun yıllar öncesine ait resimli haberleşme sanatıdır ki, günümüze kadar gelen bu sanat, yazarlar, şairler ve birçok yazıcı sanatçıları ile insanlığa yön veren ışık yansıtıcılarıdır. Toplumdaki yazarların yeri, her daim ilkeli, dürüst ve korkusuzca ışığı yansıta bilenlerdir.

Biraz kitaplarınızdan bahsedelim… Hangi tür kitaplar yazıyorsunuz? 

AŞK-I KALEM ve ŞEHR-İ ŞİİR gibi birçok ünlü isimler ile başladığım şiir antoloji kitapları, içimdeki serüvenci ve maceracı ruhumu dışarı çıkardı, dört senelik çalışmalarım sonucunda bir korku gerilim ve bir polisiye macera kitabı tamamlamamı sağladı, yakın zaman içinde okurlarım ile buluşturacağım.

Bugüne kadar birçok önemli projelere imza attınız. Bize projelerinizi kısaca anlatır mısınız?

İlk projemiz O ŞİİR TÜRKİYE oldu sevgili hocam Kürşat Turanın katkılar ile birçok mesafeyi aştık, kısa zaman içinde bu neşeli TV projemizi şiir sevenlerin beğenisine sunacağız. “İkinci projemiz ise YAV HE HE komedi yarışması oldu Kürşat Turan hocamın katkıları ile kısa zaman içinde ekranlara taşımanın mutluluğunu yaşayacağız. 

Yeni bir proje yapımcılığı içerisinde olduğunuzu duyduk.  

Evet, yeni projemiz ŞİİRİN YILDIZLARI adını taşıyor yılda bir kez yazar ve şairlerimizi büyük etkili bir gecede bir araya getirerek onları ödüllendirmek, kısacası Türk edebiyatının galasını yapacağız her yıl.

Herkes proje yürütebilir mi?

Hayır, proje yazmak ile uygulamak arsında dağlar kadar yol bulabiliriz, proje yazmak senaristliktir. Proje uygulamak yönetmenliktir, ülkemiz standartlarında uygulamaya geçmek için büyük paralar harcamak gerekiyor,  profesyonel ekip arkadaşları gerekiyor olmazsa olmazlar ise sponsorlar ve TV anlaşmaları. Projeniz ne kadar büyükse o kadar güç gerektirir.

Hedeflerinize ulaşmanın yaratacağı en büyük etki ne olurdu?

İçimdeki heyecanın her daim beni canlı ve dinç tutması.

Bundan sonra ki hedefleriniz neler?

Senaryosunu bitirmiş olduğum SİNSİRELLA korku filmi ve ORDULİ komedi filmini biran evvel Sinema dünyasına katmak.

İmza günleri ve etkinlikler düzenliyor musunuz?

İlk iki kitabımızda imza günleri düzenledik ve yenileri de olacak.

Hangi ortamlarda yazıyorsunuz? Yazma materyalleriniz nelerdir?

Genelde sessizlik tercihimdir, yazmaya başlamadan önce uzun bir süre yemek yemem yazarken de yemem içmem konsantrasyonum ile midem arasındaki mesafeyi sınırlandırmam gerekli, açlık aklın ilacı, tokluk bedenin zehiri, nacizane düşüncelerim.

Aldığınız en iyi tavsiye?

Aldığım en iyi tavsiye şu dur ki! Mağdurlanma padişahım seni de benim gibi bir Yaradan var. Bir gün şımarırsam korkusu ile yaşayan birisiyim, halkımın içinde huzur buluyorum, sevmiyorum şaşalı hayatın ben en büyüğüm yarışını. 

Hayatınızda aldığınız en iyi karar?

Hayatımda bir tek önemli karar aldım bu? Ya olduğum gibi görünmek olacaktı. Ya da olmadığım gibi görünmek. Ben olduğum gibi yaşamayı seçtim simitti paylaşmayı çayı höpürdeterek içmeyi pazardan alışveriş yapmayı bazen inşaatta çalışmayı bazen papyonlu bir jön olmayı.

Sanat adına başka ne tür çalışmalarınız olacak?

Sanat adına ömrümün ilmimin ve Tanrımın bana verdiği hayat süresince birçok çalışmalarda bulunacağım.

Son olarak, söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Öncelikle değerli dostum Aziz! Bu röportajı benim ile yapma duygun düşüncen beni onure etti, Sağol var ol.  Sürç-i Lisan ettiysem affola.

Bizde Önce Vatan Gazetesi ailesi olarak bizimle yaptığınız bu özel ve içten röportajdan ötürü değerli sanat yüreğinize şükranlarımızı sunar, gelecek çalışmalarınızda başarılar diliyoruz…