Sevgili Önce Vatan Gazetesinin Değerli Okuyucuları Merhabalar; 

Onur Ödülleri törenle sahiplerine takdim edildi

Başkan Sözlü, “Türk Sineması’na, sanatına hizmet etmek bizim için onurdur.” 25. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında; Ustaya Saygı Yaşam Boyu Başarı Ödülü ile Onur Ödülleri sahiplerine verildi. Adana Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen 25. Uluslararası Altın Koza Film Festivali Onur Ödülleri Gecesi, Adana HiltonSA’da yapıldı. Cihan Ünal, Nebil Özgentürk, Tuba Büyüküstün, Tomris Giritlioğlu, Nuri Alço, merhum Yakup Yavru, Çiğdem Tunç, Levent Özdilek ve sinema dünyasından çok sayıda ismin, konukların, Adanalıların, bürokratların katıldığı gecede Nefise Karatay ve Oktay Kaynarca sunuculuk yaptı. Gecede Ustaya Saygı Yaşam Boyu Başarı Ödülü Şerif Gören’e, Onur Ödülleri ise Cüneyt Arkın, Muhterem Nur, Ahmet Mekin, Süleyman Turan ve Ahmet Mekin’e verildi. Ödüllerin verilmesinden önce konuklara ve canlı yayında Türkiye’ye hitap eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türk sinemasının temsilcilerini Adana’da konuk etmekten ve Adana Film Festivali’nin 25’incisini düzenlemekten şeref duyduklarını açıkladı. 

VEFA BORCUMUZU ÖDÜYORUZ

Başkan Sözlü, “Değerli sanatçılarımıza, ömürlerini sinemaya, sanata harcamış, başarıları otoritelerce onaylanmış sanatçılarımıza onur ödülü vermek aslında bizim haddimize değil. Bizimkisi vefa borcumuzu ödemek” dedi.

Türk Sineması’nın Hollywood ve yabancı ülke sinemalarıyla rekabet edebilen ender ülke sinemalarından biri olduğunu belirten Başkan Sözlü,“İşte biz o sinemaya, Türk Sineması’na hizmet ediyoruz” dedi.

SANAT İNSANLIĞIN ORTAK DİLİ

Başkan Sözlü’nün konuşmasının ardından ilk olarak Vizyon Sahibi Yönetmen Ödülü, Rus Yönetmen AlekseyFedorchenko’ye verildi. Ödülü takdim eden Başkan Hüseyin Sözlü; sanatın, insanlığın ortak dili olduğunu belirterek, Fedorchenko’yu tebrik etti. 

İLK FİLMİMİ ADANA’DA ÇEKTİM

Daha sonra Ustaya Saygı Yaşam Boyu Başarı Ödülü, usta yönetmen Şerif Gören’e verildi. Şerif Gören, ilk filmini Adana’da, bereketli topraklarda çektiğini söyleyerek, bunun uğurlu geldiğini söyledi. Gören, Bu topraklar bana Yılmaz Güney’i hatırlatır. Yaşar Kemal’i, Orhan Kemal’i hiç unutmadım. Sizler de festivalin 25. yılında beni unutmadınız” diyerek duygularını ifade etti.

NE MUTLU Kİ HER SİNEMACININ BİR ADANA HİKAYESİ VAR

Başkan Sözlü de, Şerif Gören’e ödülünü verdikten sonra, “Bizim için ne büyük şeref ki, her sinema sanatçısının bir Adana hikayesi var. Böylesine büyük bir çınara ödül vermek bizim için şeref” diye konuştu.

SANAT HAYATIMIN EN ÖNEMLİ ÖDÜLLERİNDEN BİRİ

Sanatçı Ahmet Mekin ise onur ödülünü Adana Vali Yardımcısı Mustafa Aydın’ın elinden aldı. Mekin, sanat hayatının en önemli ödüllerinden birini aldığı için çok mutlu olduğunu belirtti. 

Mustafa Aydın da, sinemanın en büyük ustalarından birine ödül sunmanın büyük mutluluk olduğunu açıkladı.

CÜNEYT ARKIN ADINA EŞİ VE OĞLU ALDI ÖDÜLÜ

Cüneyt Arkın adına onur ödülünü ise sanatçının eşi Betül Cüreklibatur ve oğlu Murat Arkın aldı.  Başkan Sözlü, rahatsızlığı nedeniyle ödül törenine gelemeyen ünlü sanatçıya acil şifa diledi.

ONA ÖDÜL VERMEK BİR ONURDUR

Tür Sineması’nın en ünlü kadın sanatçılarından Muhterem Nur ise ödülünü MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı’dan aldı. Varlı, Muhterem Nur gibi değerli bir sanatçıya ödül vermenin kendisi için onur olduğunu kaydetti.

SÜLEYMAN TURAN AİLEMİZDEN BİRİ GİBİDİR

Süleyman Turan’a ödülünü de Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü verdi. Sözlü, Süleyman Turan’ın her zaman aileden biri olarak gördüklerini belirtti.

Sinema emekçilerine ödül

Sinemanın görünmeyen kahramanları, 25. Uluslararası Film Festivali’nde ödüllendirildi .25.Yıl ödülleri kapsamında, ikisi Adanalı 25 sinema emekçisine özel ödül verildi. Gala Gecesi Adana HiltonSA’da, gerçekleştirildi. Vefat eden Yakup Yavru’nun ödülü Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen törende tabutunun yanına konularak memleketi Amasya’ya gönderildi ve orada toprağa verildi.

ÖDÜL ALAN DİĞER İSİMLER: Hasan Yıldız (Oyuncu), Dündar Aydınlı (Oyuncu), Yılmaz Terzioğlu (Oyuncu), Necdet Kökeş (Oyuncu), Yavuz Karataş (Oyuncu), Salih Eskicioğlu (Oyuncu), Oktay Yavuz (Oyuncu), Coşkun Göğen (Oyuncu), Sönmez Yıkılmaz (Oyuncu), İhsan Gedik (Oyuncu), Çetin Başaran (Oyuncu), Cevdet Arıkan (Oyuncu), Ali Güney (Oyuncu), Resul Biçer (Oyuncu), Yusuf Özel (Set Emiri), Mustafa Dik (Oyuncu), Mehmet Yüksel (Oyuncu), Zülfikar Öner (Oyuncu), Ertan Güntav (Oyuncu), Metin Devrim (Işık Şefi), Engin Aksu (Oyuncu), Burhan Kocataş (Oyuncu), Bahri Kırmızıay (Adanalı film makinisti), Sabri Şenevi (Adanalı film makinisti)

Saygılarımla...

Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın...