Sosyal medya rengârenk fotoğrafların yer aldığı bir spor salonu ile ışıldıyordu.   Güzel insanlar güzel kıyafetler ile yürüdüler güzellikler için. Engellilerle el ele anlam kazanan defile. Duyarsız kalmak olmaz,  duyarlı insanlara. “Teşekkürler Murat Günhan”   Bencil benliğimiz, “Potansiyel bir engelli adayı olduğumuzu düşünmemize engel olur.” Engelliler için akülü araba özgürlük ve hareket kabiliyeti demek, onların sevinci hakikaten hayatta çok şeyden öte.  Akülü sandalyeye kavuşan engellilerin gülümsemesini hissederek 100 Engelli 100 Ayak projesinde yer alan,  bu projeye defilesi ile sahip çıkan Murat Günhan’ı ile kısa bir söyleşi yaptım. 

Murat Günhan Kimdir?

-1971 Sivas doğumluyum. İlk orta ve liseyi Türkiye’nin çeşitli illerinde tamamladım. İçimdeki moda aşkı beni İstanbul’da özel bir moda eğitimi veren bir okula başlamamı sağladı. Mezun olduktan sonra büyük firmalarda tasarımcı olarak görev aldım. Amacım yurtdışında eğitim alıp orada çalışmaktı. Esmod diye bir okuldan burs kazanıp Paris’e gittim. 6 yıl Paris de kaldıktan sonra İstanbul’a geri dönüş yaptım. İstanbul’da birçok sosyal sorumluluk projelerinde yer aldım.

100 Engelli 100 Ayak Projesinden bahseder misiniz?

-Nisan ayında, Şehit ve Gazi Ailelerine yapmış olduğum defilemden sonra, 100 Engelli 100 Ayak projesi 3 ay önce önüme geldiğinde hiç düşünmeden tamam dedim. Ve aynı koleksiyonla bu defileye çıkmak istemiyordum. Yeni bir koleksiyonla çıkmak istedim ve 3 ay gece gündüz çalıştık tüm ekibimle. Amaç 100 engelli arkadaşımıza akülü tekerlekli sandalye sağlamaktı. 

1 Ekim 2016 da Ahmet Cömert Spor Salonunda gerçekleşen defilede 40 manken arkadaşımla muazzam bir defile gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanlığının himayesi olan bu gecede ünlü iş adamları ve birçok ünlü isim katıldı. Sevgili Turgay Kıran’ında destekleriyle sandalyelerimizi toparlamaya başladık. Defile sonrasında sevgili Emre Altuğ ve Aysun Kaya da mini bir konser verdiler. Gecede tüm manken ve sanatçılar hiçbir ücret almadan bu sosyal sorumluluk projesinde yer aldılar.

Neden spor salonu?

“Birçok eleştiri aldım. Defile spor salonunda olur mu? Podyum yok? Defile için yeterli ışık ve ses yok? Gibi birçok soru ile karşılaştım. Ben istesem o salonu görkemli bir show için hazırlardım fakat o bütçeyi ben akülü tekerlekli sandalye akmak için ayırdım. Lüks bir otelde yapmaktansa bu şartlarda defilemi yapmak daha verimli oldu. Hiç bir mankende kapris yapmadan koleksiyonumu profesyonelce sergiledi.

Ünlü mankenlerden Ece Pirim, Engin Koç, Yusuf Azuz, Hülya Yiğitalp, Sibel Tan gibi isimler kırmızı halı üzerinde koleksiyonumu sergiledi.

Küçükçekmece Engelliler Federasyon Başkanı Sayın Casım Acar gece sonunda bana bir plaket verdi fakat ben bu plaketi tüm mankenler, ekibim ve tüm engelliler adına aldım.

 Bundan sonraki hedefiniz nedir?

-Bir kaç ay sonra daha açıklamadığım başka bir proje ile Murat Günhan Fashion Show tekrar karşınızda olacak.

Amacım yardıma ihtiyacı olan insanlara ben ön ayak olup varlıklı insanları biraz bu işe bulaştırmak. Ve sanırım sonuçlarını da görüyorum. Hala devam etmekteyim bu çalışmalara. Önümüzde çok büyük bir proje ile yine karşınıza çıkacağım. Takipte kalınız…

Başarılar başarılar…