Yazar kadrosunda Abdullah Akosman ve Kemal Sallı gibi ödüllü gazetecileri, karikatürist kadrosunda Oğuz Gürel gibi ödüllü ustaları bulunduran Önce Vatan Gazetesi, geniş bir okuyucu kitlesi tarafından ilgi ile takip edilmeye devam ediyor.
Konusunda profesörlük ünvanını elde etmiş pek çok uzman, gazetemizde bilgi ve deneyimlerini okuyucuları ile paylaşıyor.
Ajanspress.com.tr ve medyatakip.com.tr gibi basın izleme merkezleri, gazetemizi satır satır tarıyor. Köşe yazıları, haberler ve hatta sayfalarda yayınlanan reklamlar bile gazete kupürü olarak kesilerek ilgili kişilere ulaştırılıyor.
Kendi matbaasının bulunması, yine bunun dışında RekDağ gibi pek çok gazetenin bünyesinde olmayan kendi dağıtım şirketine sahip olması, Önce Vatan Gazetesi’nin ayrıcalıklı özelliklerinden sadece birkaçını oluşturuyor. Bu nedenle özellikle Marmara bölgesindeki küçük ilçelerde bile rahatlıkla okuyucuya ulaşabiliyor.
The News Journal Search isimli internet sitesi ( www.newsjs.com ) yayınladığı Türkiye sürümünde gazetemizden her gün satır satır alıntılar yapıyor. Böylece dünya çapında takip edildiğimizi fark ediyoruz.  
Benim köşe yazılarımın da sıkı bir biçimde izlendiğinin farkındayım.
Örneğin muhtarlarla ilgili bir köşe yazısı yazıyorum. Yazı ertesi gün Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun resmi sitesinde aynen yayınlanıyor.
Türkiye’deki Ahıska Türkleri ile ilgili bir köşe yazısı yazıyorum. Yazım ertesi gün Ajans Ahıska internet sitesi tarafından aynen alıntılanıyor. Bu arada kaynağını yani Önce Vatan Gazetesi’nin ismini de yayınladıkları için telif hakkı açısından bir problem teşkil etmiyor. 
Gazetemizin birinci sayfası ise, her gün muntazam olarak www.gazeteler.tv, gazetemanset.com ve turkgazeteleri.com gibi internet sitelerinde link yani bağlantı verilerek okuyucuya ulaştırılıyor. 
Bu arada ulusal güvenlik, istihbarat, ABD ve Türkiye ilişkileri gibi stratejik konularda yayınlanan yazılarımızın Ankara’daki batılı ülkelerin büyükelçiliklerinde görevli tercümanlar tarafından İngilizceye çevrilerek kendi ülkelerine rapor edildiğini çok iyi biliyoruz. Özellikle soğuk savaş döneminde yayınlanan aylık dergilerimizin bile, her sayısından bir kopyasının ABD’ye gönderildiğini, oraya daha önce eğitim amacı ile giden akademisyenlerimiz söylüyor. Türkçe olan bu dergilere ABD’deki halka açık devlet kütüphanelerinde rastlamışlar.
Kısaca her anlamda takip ediliyoruz vesselam.      

Oben Özaydın Resmi Facebook Sayfası: https://www.facebook.com/Turkish.columnist