Kitap Dünyası 

Olmayan Sevgili 

Yasemin Pulat’ın Olmayan Sevgili kitabı Mona Kitap’tan çıktı. Yasemin Pulat için “edebiyatın asi kızı” da denir, ancak o tüm bu tanımlamaları ilginç buluyor; ne bu tanımlara karşı, ne de kendisini kendi sözcükleriyle bir sınıfa koymayı kabul ediyor. “Yazarım; hepsi bu,” diyor sadece. Son iki yıldır büyük şehirden uzak, bir orman evinde yaşayan Yasemin, şarkı sözü yazarlığının yanı sıra Mona Kitap etiketiyle çıkacak bir kitap serisi de hazırlıyor. İlk romanı üzerinde de çalışmaya devam eden yazar, iki yıl aradan sonra çıkardığı yeni kitabı ile oldukça heyecanlı.  

Olmayan Sevgili bu lirik serinin ilk, Pulat’ın ise 9.kitabı... Bir kadının lirik monoloğunu anlatan Olmayan Sevgili, giden sevgilinin ardından yakılmış bir ağıt değil. Neresinden bakarsan bak olmayan, ne kadar yazılırsa yazılsın oldurulamayan sevgilinin yokluğu aslında. “Aşkın arkasından konuştum,” diyen yazar, bazen kızgın, bazen umursamaz, bazen de vazgeçmiş bir ruh haliyle kaleme aldığı kitabında, aşkın tüm dalgalı ruh hallerini bir hayali kahramanın ağzından bize aktarıyor. 

Belki tek bir kadının sesi gibi başlasa da, okumaya devam ettikçe aslında içinde birçok duygu ve ruh hali olduğunu görüyoruz. Pulat, farklı yaşlardan, farklı acılardan geçmiş, olmayan sevgiyi ve sevgiliyi kovalayan kadın ve erkeklerin bir sözcüsü adeta! 

Eğer hazırsanız, daha önce çokça deneyimlediğiniz dikenli duyguların çıkmazında bulacaksınız kendinizi... Aşk, ilişki, ihtiras ve aldatma üzerine yeni keşiflerse Olmayan Sevgili’nin okurunu bekleyen edebi sürprizler olacak! 

“Aşkı yazmayı tamamlamadım,” diyen Yasemin, bu serinin diğer kitaplarında olmayan sevgiliyi oldurabilecek mi hep beraber göreceğiz.   

Yazarın daha önce yayımlanmış kitapları: 

Herkes İçin Uzaklar , Ben Bir Kediyim , Kedi Evden Kaçtı , Ya Bu Tenin Ayaklanması , İçimdeki Gürültü, Kırık Köşe , Örümcek Ağı , Diazem Etkisi

Nesibe Özcan Özbiçer Bursa Yenişehir’de! 

Başarılı yazar Nesibe Özcan Özbiçer etkinlikten etkinliğe koşmaya devam ediyor. Çift ödüllü başarılı yazar bu kez Bursa Yenişehir kitap günlerinde okuyucularıyla bir araya geldi. Beşik Kertmesi ve Mardin’de Bir İstanbullu kitaplarını imzaladı. 

Arzu Kaya Günebakan’la İmza Gününde! 

Başarılı yazar Arzu Kaya yeni çıkardığı Günebakan kitabı ile İzmir Güzelbahçe Kitap fuarında okuyucularıyla buluştu. 

Gonca Elibol Güzelbahçe Kitap Günleri’nde! 

Ödüllü ve başarılı yazar Gonca Elibol geçtiğimiz hafta sonu Güzelbahçe Kitap günlerinde okuyucularıyla bir araya geldi. İş dünyasında Başarı için ASTLARIN VE ÜSTLERIN ROLÜ" ve Pozitif Etki İLETİŞİM - PROTOKOL KURALLARI - ZARAFET konulu kitaplarıyla 1.Güzelbahçe Kitap Günleri etkinliği kapsamında Güzelbahçe ATATÜRK Kültür Merkezindeydi. Başarılı ve güzel yazar önümüzdeki günlerde etkinliklerin süreceğini belirtti. 

Medya Dünyası 

Dünya klasikleri Funda Karayel’in Sunumuyla Klasikler'de konuşulacak

Her gün bir edebi eserin incelemeye alınacağı Klasikler programı, her akşam TRT Haber'de ekrana gelecek. Funda Karayel ve İbrahim Altay her bölümde bir eseri tartışmaya açacak.

Dünya edebiyatının kült olmuş eserleri gazeteci Funda Karayel'in sunumu ve İbrahim Altay'ın anlatımıyla her gün TRT Haber izleyicisiyle buluşuyor.

"KONTEMPORARİ İBRAHİM EFENDİ'NİN RÜYALARI"

Her bölüm farklı bir eserin konuşulduğu Klasikler'de, son dönemde  “Kontemporari İbrahim Efendi’nin Rüyaları” adlı kitabıyla çok konuşulan Sabah Gazetesi Ombudsman’ı gazeteci İbrahim Altay ve Daha önce başarılı sunuculuğu ile de dikkat çeken Sabah gazetesi yazarı Funda Karayel kütüphanelerinden seçtikleri klasik kitapları karşılıklı tartışarak bilinmeyen detayları izleyiciye aktarıyor. 

KİTAPSEVERLERİN BULUŞMA EKRANI OLACAK

Edebiyat dünyasının usta kalemleri ve ortaya koydukları klasik eserler hakkında bilgi veren program "Klasikler" her gün saat 00.25’te başarılı ve güzel sunucu Funda Karayel’in sunumuyla TRT Haber ekranlarında kitapseverlerle buluşacak.

Dünyanın önde gelen klasik eserlerin konuşulacağı edebiyat programını kitapseverler çok sevecek.

Cansu Oktay ile Güncel Koza Tv’de! 

Başarılı haberci ve Koza Tv Program Müdürü Cansu Oktay yepyeni bir program ile izleyicilerle buluşmaya başladı. Cansu Oktay ile Güncel'de her hafta birbirinden değerli konular günceli konuşacak ve gündemi belirleyecekler. Her çarşamba 22.00'da Koza tv ekranlarına gelecek programın ilk iki programı yayınlandı. İlk programın konuğu Milliyetçi Hareket Partisi Antalya İl Başkanı Sayın Mustafa Aksoy’du. İkinci programın konuğu ise Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni idi.  Cansu Oktay'ın kendine özgü program tarzı ve sorularıyla her çarşamba 22.00’da Güncel'i mutlaka izleyin!

Kim Kimdir 

GAMZE KURT 

Gamze Kurt Edremit’te doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. 2001 yılında İzmir’e yerleşti. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite yıllarında Birgi Dervişağa Camii ve İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda restorasyon çalışmaları yaptı. Gazetecilik mesleğine İstanbul Sabah Gazetesi Spor Servisi’nde başladı. Daha sonra İzmir’de Habertürk Gazetesi’nde çalıştı.  Gazetecilikten televizyonculuğa geçişi Yeni Asır TV ile oldu. Burada muhabirlik, editörlük, program yapımcılığı, sunuculuk ve haber spikerliği yaptı.  5,5 yıldır da Türkiye’nin ilk internet televizyonu Ben TV’nin Haber Müdürü olarak görev yapmaktadır. Ayrıca aylık olarak yayınlanan Ben HABER gazetesinin Yazı işleri Müdürlüğü görevini de sürdürmektedir. Ben TV’de yayınlanan Laf Aramızda programının yapımcılığını ve sunuculuğunu gerçekleştirmektedir.

4 yıl boyunca GSF’de eğitimini aldığı plastik sanatlarla ilgilenmeye devam etmektedir, sanattan hiçbir zaman kopmadı. Şu ara duvar resimleri yapmaktadır. 

Öte yandan Haldun Dormen Süpervizörlüğünde, Sahne Tozu Tiyatrosu’nda 2 yıldan bu yana oyunculuk eğitimi de almaktadır.  Gamze Kurt çok yönlülüğü medya dünyasına dair birikimi ve tecrübesi gibi özelliklerinin yanında kendine özgü sunumu , ışıltısı , pozitif enerjisi ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Gamze Kurt tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir. 

Öznur ÖZASLAN 

Öznur Özaslan Bursa'da doğdu.  Çocukluğu Bursa'da geçti. Aslen Artvin kökenlidir . İlkokulu Erdoğan Şahinoğlu İlköğretim okulunda okudu. 

Liseyi Bursa Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde okudu. Yüksek eğitimini Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik öğretmenliği bölümünden keman branşında mezun oldu. Bunun yanında piyano , akordeon , şan ve batı müziği eğitimlerini de aldı. Eğitim fakültesinden mezun olan Öznur Özaslan 2012 yılında memleketi olan Bursa’da Yıldırım Ticaret Meslek Lisesine atanarak müzik öğretmenliğine başladı. Hem solist hem de enstrümanlarına hakim bir müzisyen olan Öznur Özaslan yerel ve uluslararası birçok konser ve festivallerde yer aldı. Birçok belediye bünyesindeki koro çalışmalarında koro şefliği yaptı. 2014 yılından beri Antalya Kepez özel eğitim okulunda engelli öğrencilerle müzik öğretmenliğine devam etmektedir. 2015 yılında Trt Müzik kanalının başlatmış olduğu ilk klip.com yarışmasına başvurmuş ve derece ile kazanmıştır. Söz ve müziği kendisine ait olan “Burtvinlim” adlı eserine Trt sponsorluğunda ilk klibini ve klip hikayesini çekmiş ve Trt müzik kanalında yayına girmiştir. Müzik çalışmalarına Antalya’da devam eden Öznur Özaslan Akdeniz bölgesinde festival ve konserlerine devam etmektedir. Aynı zamanda Kepez belediyesi çocuk korosu şefliği yapmaktadır. 2017 yılında söz ve müziği kendisine ait olan Çallı müzik etiketiyle çıkan yılın ilk dans müziği olmaya aday “Elif Gibi” adlı eseri ile tüm dijital platformlarda yayına girmiştir. Öznur Özaslan muhteşem müzik yeteneği , pozitif enerjisi , kendine özgü sesi ve yorumu gibi özelliklerinin yanında ışıltısı ve güzelliğiyle de gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.  

Müzik Dünyası 

Ceylan Kaya Dört de Dört Diyor! 

Başarılı ve güzel şarkıcı Ceylan Kaya ses getirmeye devam ediyor. Özellikle son günlerde Kan Çiçekleri klip çalışması ile büyük beğeni toplayan güzel şarkıcı özellikle fantezi müzik ve türkü tarzı şarkılardaki başarısıyla dikkat çekiyor. Ceylan Kaya son günlerde çok popüler ve etkinlikten etkinliğe koşuyor. Güzel şarkıcı son günlerdeki çalışmalarıyla ilgili şöyle konuştu : “ ilk albümüm turnam isimli çalışmamdan iki yıl sonra bu dört şarkıdan oluşan Maxi single ile sevenlerime bir an önce kavuşmak adına merhaba diyorum. Yeni albüm çalışmamın zaman alması benimde sevenlerime olan özlemim nedeniyle bu Single çalışmama öncelik verdim. Uzun zamandır seslendirmek istediğim, çok sevdiğim değerli müzik ve fikir adamı zülfü Livaneli beye ait olan Kan çiçekleri isimli eseri nihayet bu maxi single çalışmamda yer verebildim ve ilk klibimi kan çiçeklerine çekerek sevenlerimin beğenisine sundum, kısa bir süre olmasına rağmen inanılmaz beğeni ve ilgiyle karşılandı buda beni çok mutlu etti. Önümüzdeki dönemlerde kliplendireceğim birbirinden özel ve güzel üç şarkımız daha var, bunlarında sevenlerim tarafından beğenileceğine eminim. Müzik benim için nefes almak kadar hayatın olmazsa olmazıdır. Hedefim daha çok kitlelere müziğimi sevdirmek ve tanıtmaktır. Kendimi halk müziğinin yeni jenerasyonu olarak tanımlayabilirim yani modern türkücü denilebilir, tabi ki halk müziği vazgeçilmezimiz ve kıymetlimiz olup kendi etnik soundlarıyla vardır ama ben güncel soundlarla da daha farklı bir versiyonunu müzik severlere alternatif olarak sunmak istedim ve güzel olduğunu düşünüyorum halk müziğimize emek vererek onu daha da geliştirmek adına yapılan her şeye destek vermeye devam edeceğim.”  Maxi single albüm adı dört de dört olan güzelliğiyle de dikkat çeken Ceylan Kaya adını önümüzdeki günlerde daha sık duyacağız.