Bir çocuk okula başlamadan önce, sevgiyi, saygıyı, ahlakı, hoşgörüyü, vicdanı evde öğrenmelidir. 
Okula başlayan, çocuğun temeli hazır olmalıdır. Anneler babalar buna çok dikkat etmeli, çocuğun okulda panik yapmasını, bocalamasını korkmasını önlemelidir.. Bazen görüyorum da haftalarca annesinin, yanında okula gelen çocuklarımız var. bir türlü annelerden ayrılamıyor anne yanından uzaklaştığı anda ağlamalar başlıyor hatta istiğfar edenlerde gördüm. 
Bu konuda çalışan annelerin çocukları daha şanslı, çocukları kreşte ya da okul öncesi kurumlarda bakılmış ve eğitimini almış oluyorlar. okula başlarken de zorluk çıkarmıyorlar.. 
Genelde çalışan anneler de çalışmayan annelerde çocuklarını eğitmeli onları sosyal hayata hazırlamalıdır çocukların paylaşabileceği hem eğitici hem eğlendirici çocuk Kütüphanelerine sosyal içerikli filmlere götürebilmelidir.  Çocuk parklarında arkadaşlık kurabilmeli paylaşmayı öğrenebilmeli, hobi edinme alışkanlığı kazanmalıdır. 
Özellikle ebeveyniler çocuklarını, okul öncesi eğitime gönderebilirse eğitim açısından daha faydalı olacaktır. Okulda kalabalık sınıflarda eğitim zor olur ama .hayata atılmasında daha çok faydası dokunacaktır.. Orda başarmayı öğrenecektir. 
Çocuklarımız için en önemlisi sınıf öğretmeni çok önemli (Hayat öğretmenidir.) sınıf öğretmeni akademik hayatımızın kodlanmasında büyük anlam teşkil eder. İyi bir sınıf öğretmeni hayatımızın ilk 30 yılını kurtaracaktır. Bunun içinde yeni eğitim döneminde tek temennim çocuklarımızın Başarılı olmalarıdır.