22 Aralık 1914 ve 5 Ocak 1915 tarihleri arasında 1. Dünya savaşında Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak amacıyla başlattığı Sarıkamış harekâtında donarak hayatını kaybeden 90 bin asker Sarıkamış Harekâtı’nda düşmanla çarpışamadan Allahu Ekber Dağları’nda dondurucu soğuk sebebiyle donarak şehit düşen askerlerimizi rahmetle minnetle anıyoruz, ruhları şad olsun..

Her ayın kendine has güzelliği ve özelliği var. Ama ben 1915 yılından ta 23 yıl öncesine kadar da oldum olası Ocak ayını nedense hiç sevmiyorum.. Sanki Ocak ayı dünyamızda ve ülkemizde felaket ayı olarak anılmakta!..

24 Ocak 2001 yılında Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile 5 polis memurunun şehit edilmesinin üzerinden tam 15 koca yıl geçti hala failleri de bulunamadı!?. 23 yıl önce soğuk bir 24 Ocak günü üstadımız, duayenimiz vatansever Atatürkçü gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun Ankara’da karanlık güçlerin hain ellerince katledilmişti. Ülkemizin aydın yazarlarından araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu karanlık güçlerce faili meçhul bir cinayete kurban gitmiş, ülkemizdeki cumhuriyet ve Atatürkçüleri derin üzüntüye boğmuştu. Onu hasret ve özlemle andık, karanlık elleri lanetledik, bu iki olayın da faillerinin yıllardır yakalanamaması da ayrı bir muamma ve karanlık idi.

Koç Grubu’nun Atatürk sevdalı bir ferdi olan Mustafa Koç’u da soğuk bir Ocak günü bir kalp krizi neticesinde kaybetmenin derin üzüntüsünü ve acısını yüreğimizde yaşadık.

Bir başka değerli isim CHP’li Atatürk ve Cumhuriyet aşığı Kamer Genç’in vefatı da aynı günlerde gündeme büyük bir üzüntü ile düştü..

Ocak ayı soğuktur, benim gözümde ocak ayı adeta elem dolu bir aydır ben bu yüzden ocak ayını sevmiyorum artık.

Ülkemizin cumhuriyetçi ve Atatürkçü pırlanta değerlerinin bu ayda vakitsiz ve elem dolu vefatları içimi yakar. Mekanları cennet olsun, sizleri hiç unutmayacağız..