Noel; 25 Aralıkta İsa'nın doğumunun kutlandığı Hristiyan Bayramı, bugünlere bakarsak Hristiyan olmayanlar tarafından da kutlanan dini motiflerden arınmış hediye alışverişi etrafında yoğunlaşan bir bayram olarak da kutlanıyor.

İster gerçek olsun ister masal insanın kendisine hediye getirecek, umut dağıtacak ve mutluluk aşılayacak birinin varlığına inanması güzel değil mi?

Noel Baba bunların arasında bence en güzeli. Gerçekte yaşamış mı bilmiyorum ama zamanında papazlık yapmış diye duymuşluğum var. Ne olursa olsun Noel Babanın varlığına inanır; karşılık beklemeden hediye dağıtan, kırmızı şapkalı, beyaz sakallı, sevimli mi sevimli tontiş bir dededir :-)

Bir de Noel ağacı vardır. Şimdilerde ismi yılbaşı ağacı bir Türk Geleneği Türk Kültürü oldu artık.

Yılbaşı 31 Aralıkta kutlanır. O gün herkes yeni bir yılın gelişini kutlar. Yılbaşı, Hristiyan dünyasının bayram olarak kabul ettiği Noel ile alakası yoktur. Bizim için yılbaşı, sadece bir takvim olayıdır ve hiç bir dini özelliği yoktur. Bir yaş daha alırız ama :( Yılbaşı için alışveriş yapılması, özel yemekler, mezeler ve kuruyemişler hazırlanması, sevdiklerimizle bir araya gelip yılbaşı eğlenceleri ve tombala oynanması gelenek haline gelmiştir.

Bazıları da günah olduğunu düşündükleri için Yılbaşını kutlamazlar. O gece Kur’an-ı Kerim okurlar, namaz kılarlar, vb… Herkesin inancına düşüncesine saygı duymak gerekir.

Sonuç olarak acısıyla tatlısıyla koskoca bir yıl daha devrildi ve bitti gidiyor. Yeni yıla keyifli, sağlıklı, huzurlu ve gülümsemeli girmemiz dileğiyle.

Bizler yeni yıla hazırız peki ya sizler :-) Sevgiler Saygılar...