Merhabalar,

Hamur işleri mutfaklarımız da sıkça pişirdiğimiz ve severek tükettiğimiz yiyeceklerdendir.

Poğaçalar ise sabaj kahvaltıları ve beş çaylarının yanında en çok tercih edilendir.

Bazen elimizin altında bulunan malzemelerle ,bazen alışık olduğumuz ve lezzetini bildiğimiz bir tarifi hemen hazırlıyıveririz.

İçine koyacağımız malzeme ise tamamen damak zevkimize kalmıştır.

Eğer bu sefer ki poğaçam biraz farklı olsun diyorsanız buyrun o zaman sizlere kıyır kıyır bir poğaça tarifi..umarım bu lezzeti de beğenirsiniz.

Şimdiden hepinize kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

2 dolu yemek kaşığı yumuşak tereyağ yada margarin

1 çay bardağı (orta boy)zeytinyağ

1 çay bardağı süt

2 ad yumurta ( 1nin sarısı üzeri için ayrılacak)

1 yemek kaşığı elma sirkesi

1 tatlı kaşığı mahlep

Tuz

Kırmızı biber

1 çay bardağı mısır nişastası

3 su bardağı un

ARASINA:

Beyaz peynir

YAPILIŞI:

Bir kase içerisine tereyağ,zeytinyağ,sütü alarak karıştırın.

Yumurtaları ekleyin.

Sirke,mahlep,tuz ve kırmızı biberi ekleyerek tekrar karıştırın.

Un ve nişastayı eleyerek ekleyin ve ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin.

Hamurunuzu 1/2 saat buzdolabında dinlendirin.

Hamurunuzu ceviz büyüklüğünde yuvarlayın.

Petek silikon üzerinde elinizle bastırarak yuvarlak açarak ortasına beyaz peyniri koyarak kapatın.

Fırın tepsinize yağlı kağıt sererek poğaçaları yerleştirin.

Ayırdığınız yumurta sarısını çırpın ve poğaçaların üzerine sürün.

180 derece de ısıtılmış fırında 15-20 dakika arası pişirin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..