Kendinizden bahsedebilir misiniz ?
Benim eğitimim daha önce oyunculuk üzerineydi tiyatro eğitimi aldım 90 lı yıllarda.. 2000li yıllarda tv dizilerinde oynadım daha sonra ticarete geçtim ticaret yaptım. Çanta kemer cüzdan üretiyorduk kendi fabrikamızdı. 2007 yılında bıraktım Amerika’ya gittim. Ben oyunculuğu çok seviyorum çok keyif alıyorum oyunculuk yapmaktan.şuan vatan partisi Beykoz ilçe teşkilatı yönetim kurulu üyesiyim aynı zamanda basın sözcüsüyüm. Bu ay  günlük bir gazetede yazı yazmaya başlayacağım.

Oyunculuk nasıl başladı…
Okumayı yazmayı seven bir ailede büyüdüm. Sanat evimizin içindeydi babam resim yapar annem şarkı söyler. Babamın yönlendirmesiyle oldu. Ankara’da konservatuar okudum. Bizim ev dizisi 3 sene sürdü. Tgrt’de Komşular dizisinde oynadım. Aynalı Tahir dizisinde oynadım oda 4 yıl sürdü.önümüzdeki ay kısa bir film çekeceğim.eylül ayında uzun metrajlı film projesi var.

Pek çok bilinen karaktere hayat verdiniz sizin için en akılda kalan rolleriniz hangisiydi ?

Oynadığım ilk dizi olan Bizim ev dizisinde canlandırdığım karakter olan Nuran Denizbey karakteri benim için çok önemlidir kamera önü oyunculuğunu o rolle öğrendim ve geliştirdim .Bu anlamda dizinin yönetmeni Sevgili İsmail Güneş ve Baş rol oyuncuğu Türk Sinemasının duayen oyuncusu Cüneyt Arkın’ın hakkını ödeyemem .Her ikisini de daima saygı ,sevgi ve şükranla anıyorum .

Sizce dizi oyunculuğun zorlukları nelerdir ?

Dizi oyunculuğunun zorluğu yok bana göre. sadece yeteneğin yanında kuvvetli bir akıl ve hafıza gerekli sadece .Onun dışında çalışma saatlerinin düzensizliği var ama bu da sadece kamera önündeki oyuncu için değil tüm set çalışanları için düzeltilmesi gereken bir sorun.

Sizce iyi bir oyuncunun özellikleri nedir ?

Oyuncu Ne kadar az oynar ise o kadar iyi bir oyuncudur .. Yani karakterin iniş çıkışlarını yaşaması gerekir ..Bir de esleri oynayabilmek çok önemli ..İyi bir oyuncu sadece repliklerini söylerken değil karşısındaki oyuncu repliklerini söylerken onun sözlerini gözlerinde yansıtabilmelidir ….

Oyunculuk için eğitim şart mı nasıl bir eğitim gerekli ?

Evet eğitim şart ama eğitim sadece akademik ortamlarda olmuyor… Ben oyunculuk eğitimi almış olarak başladım ama sahnede ve kamera önünde öğrendiklerim Konservatuarda öğrendiklerimden çok fazla..

Ekranda olmak için güzellik şart mı ?

 Güzellik değil ama yüksek enerji şart … Sahne ışığı diye tabir edilen bir şey vardır . Bu da aura ve enerji ile alakalı …

En sevdiğiniz proje hangisiydi sevmenizin nedeni nedir ?

Bizim ev dizisinin benim hayatımdaki önemi çok büyük …keşke tekrar çekilse de tekrar Nuran karakterini oynasam .. onun dışında da Aynalı Tahir dizisindeki Sevda karakterini canlandırmayı çok sevmiştim ..İnişleri çıkışları ile gerçekten yaşayan bir karakterdi Senaristimiz Sergin Yazgan çok güzel yazıyordu o kadar güzel yazılan bir karakteri oynamak benim için çok büyük bir haz oldu

Geleceğe dair şöyle bir çalışma yapmalıyım diye Kendi tasarımını yaptığınız bir tv programı ya da televizyon projesi var mı ?

Evet var hikayesini yazıp proje tasarımını yaptığım bir dizi projem var ..Ayrıca yardımlaşmayı özendirecek insani duyguları harekete geçirecek bir tv programı projemde hali hazırda çekilmeyi bekliyor …

Yazılarınızdan biraz bahsedersek…

Ben sevgiyle dönüşümle ilgili şeyler yazıyorum.

Sosyal medyayı nasıl kullanıyorsunuz…

Bi yerde bi şey okudum hoşuma gitti paylaşıyorum bir kişide okusa çok önemli.aforizmalarım var onları yayınlıyorum.internete karşı değilim.

Hiç  haber spikerliği sunuculuk düşündünüz mü…

Sunuculuk yaptım en son yerel kanalda kültür üzerine sohbet programı sundum.

Haber spikerliği düşünüyor musunuz…

Düşünürüm tabi ekranı seviyorum.

Geleceğe dair planlarınız var mı…

Siyaset hayatına devam etmek istiyorum

İŞ DIŞINDA NELER YAPARSINIZ…

İş dışında spor yapıyorum,yüzüyorum.sağlığıma dikkat ediyorum.daha çok ailemle vakit geçiriyorum.evimde dostlarla evde vakit geçiriyorum.

Hayatımın kitabı ya da filmi diyebileceğiniz bir kitap ya da film var mı ?

Victor Hugo’nun Sefiller romanı benim için çok değerlidir ….Bir de Kuran-ı Kerim …özünü anlayabilene bu ve diğer dünyada bütün güzellikler bahşediliyor ….Bu anlamda da kendimi çok şanslı hissediyorum ..Allah’ın sevgili kulu olmak büyük bir ayrıcalık ….

Günümüz yayıncılığı internetin etkisinde sizce internet televizyonculuğu nasıl etkiler ?

Ben TV yayınlarını internetten takip ediyorum .. İstediğim saatte istediğim programı izliyorum bence bu büyük bir lüks ….Gazete ve kitapta hala zorlanıyorum .Kağıdın dokusunu elimde hissetmek özellikle kitap okurken beğendiğim cümlelerin altını çizmek vazgeçemeyeceğim bir şey sanırım

Siz sosyal medyayı nasıl kullanıyorsunuz ?

sosyal medyanın önemi çok büyük …elimden geldiğince bilinçli olarak kullanıyorum .ama bütün gün elde telefon facebook ya da twitter a bakmaya da karşıyım …Hayatımızın merkezi olmadan merkezimizde bir nüansa olarak var olmalı

Röportaj ve fotoğraflar : Cengizhan KAYA






Okul Öncesi Eğitim’de Oyun



Kitap Dünyası


Okul Öncesi Eğitim’de Oyun


Okul Öncesi Eğitim’de Oyun kitabı Eğiten Kitap’tan çıktı. Editörlüğünü Ayşegül Ulutaş’ın üstlendiği kitabı hazırlayan ekipte Ayşegül Ulutaş’ın yanı sıra Esra Demir , Mehmet Güneş , Mehmet Sağlam , Seda Özkubat , Serpil Pekdoğan ve Zekeriya Çalışkan yer alıyor. Okul Öncesi Eğitimde Oyun kitabı ; erken çocukluk döneminde oyun , oyun kuramları , oyuncaklar ve oyun materyalleri , oyun alanları ve okul öncesi oyun örnekleri olmak üzere beş bölümden oluşturulmuştur. Bu kitap okul öncesi eğitimde oyun alanında çok önemli bir çalışmadır. Kitap erken çocukluk eğitimi alanında çalışacak öğretmen adayları ile eğitimcilerin oyun konusunda gerekli bilgileri edinmeleri anlamında da önemli bir yer edinecektir. Son yıllarda her geçen gün önemi anlaşılan okul öncesi eğitim alanında çok önemli bir kaynak eser niteliğindeki Okul Öncesi Eğitim’de oyun eseri bu alana dair herkesin çok yönlü bilgi edineceği çok önemli bir eser olarak karşımıza çıkıyor. Son dönemde Okul öncesi alanında çalışmalarıyla dikkat çeken  Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Ulutaş  ismini  hazırladığı bu eserle beraber gelecekte de sıkça duyacağız. Okul öncesi eğitime dair bu kaynak eseri mutlaka inceleyin.  


Medya Dünyası


Nesr-i İstanbul


Başarılı radyo programcısı sunucusu Nesrin Songül Yardım. Nesr-i İstanbul ile Kanal 34 TV de ekrana merhaba diyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş bünyesinde bulunan Radyo İstanbul Ajans'ında üç yıldan bu yana devam eden Nesr-i İstanbul kaliteli konukları ,doyurucu bilgileri ve keyifli sohbetleri ile Edebiyat dünyasında kısa zamanda adından oldukça söz ettirdi. Yurt içinde olduğu kadar yurt dışında yaşayan dinleyiciden de tam not aldı. Ünlü yazarlar, sanatçılar ve kültür elçilerinin konuk edileceği; sunuculuğunu tv spikeri Yusuf Doğmiş ve Nesrin Songül Yardım'ın  gerçekleştireceği Nesr-i İstanbul programı ekranlara yeni bir yüz ve soluk getirecek. Radyo İstanbul Ajansin'da dinleyicisi ile buluşan Nesr-i İstanbul programı Kanal 34 tv 'de yeni bir izleyici kitlesi oluşturacak.

GERÇEĞİ DUYMAYA HAZIR MISIN?


Bireylerin doğruları her zaman gerçekleri yansıtmayabilir.
Bireylerin doğruları her zaman gerçekleri yansıtmayabilir. İnsanlara en acı veren şey kendi doğrularını oluşturan odalardan çıkmaktır. Ama aydınlığın yolu gerçeklerden geçer. ”Gerçeği duymaya hazır mısın?” Her Cuma 17.00’da KRT TV ' de. Bihin Edige’nin sunumu ile bu özgün programı mutlaka izleyin.


Moda Dünyası


Mariam Mahmoudi Kimsesiz Çocuklar Yararına Podyumda!


Ünlü İranlı Top Model Mariam Mahmoidi geçtiğimiz gün çok önemli bir organizasyon için podyumdaydı. Pek çok ünlü sanatçının da destek verdiği kimsesiz çocuklar yararına düzenlenen etkinlikte Fashion 4 you defilesinde podyuma çıkan Mariam Mahmoudi güzelliğiyle büyüleyerek dikkatleri üzerine çekti. Etkinlikle çocuklar için çok önemli katkı sağlandı.

Yelda Aslan’dan Sıra dışı Defile!


Moda tasarımcısı Yelda Aslan ,dün Nişantaşı'nda sıra dışı bir defileye imza attı. Mos kuaförlerinin kurucularından olan kuaför ve stil danışmanı Orhan Bademli'nin organize ettiği defile oldukça dikkat çekiciydi..Nişantaşı sokakları kırmızı halı şıklığını müzik ve görsel şovlarla yaşadı..Bademli'nin kıyafetlere uygun olarak tasarladığı saçlar oldukça dikkat çekiciydi. Makyaj tasarımlarını da Türkiye'nin önde gelen makyaj uzmanlarından Mehmet Yıldırım tasarladı.  Yelda Aslan sonbahar kış sezonuna dair trendleri bir bütün olarak sunmak istediklerini belirtti. Yeni sezondan tüyolar içeren bu özel mini defile şimdiden hafızalara kazınacak gibi görünüyor.