Son iki yazımda da Fenerbahçe’nin Trabzon’da yaşadığı şok saldırıdan söz etmiştim. Sarı Lacivertlilerin başına gelen bu hadisenin ardından federasyonun lige bir hafta ara vermesi ne kadar doğruysa, Fenerbahçe yönetiminin, “Bu olay açıklanıp, failleri ortaya çıkana kadar, maçlara çıkmayı düşünmüyoruz” demesi de bir o kadar yanlıştı. Yanlış olduğu kadar, değil Aziz Yıldırım ve yönetimi, en kralının dahi becerebileceği bir iş değildir. Çünkü, maçlara çıkmamak demek, federasyonun da yaptırım anlamında vereceği tüm cezalara, açıkça ve alenen, “Tamam” demek anlamına gelir. Bu cezaların en iyimseri, çıkılmayan maçlar için tescil edilecek olan 3-0’lık yenilgilerdir.
Puan cetveline bakıldığında görünen odur ki, bu takım mevcut tabloya göre, en kötü ihtimalle üçüncü olacaktır ki, bu da yine en kötü ihtimalle Avrupa kupalarına gitmek demektir. Şayet Fenerbahçe yönetimi bu sığ kararı alsaydı, kalan haftalar puan cetvelinin dört, beş ve altıncı sıralarında yer alan takımların da Fenerbahçe’nin üzerine çıkmasını, yani Avrupa’ya gitmeyi ortadan kaldıracaktı. Belirttiğim gibi, böyle bir kararı ne vermeye, ne de uygulamaya hiç kimsenin yüreği yetmezdi.
Öyle ya, adama sormazlar mıydı, “Arkadaş Fenerbahçe senin oyuncağın mı? Ağzından ‘maçlara çıkmıyoruz’ cümlesi nasıl çıkabilir. Bu takım senin arka bahçen mi? diye. Bir de üstelik, senin yüksek divan kurulu başkanın Vefa Küçük de çıkıp, “Böyle bir karar alınmasını tavsiye etmiyoruz” demesine, yapılacak yönetim kurulu toplantısı öncesi Divan Kurulu'nun tavsiye kararını yönetime sunmasına karşın, sen yine de, “İnadım inat. Ben bildiğimi okurum” ısrarında bulunsaydın, bak bakalım neler olurdu.
Sonuçta, hemen her akıllı insanın vereceği karar verildi ve Aziz Yıldırım’ın olayın vahameti kadar büyük, ancak kişisel egoların tavan yaptığı böyle bir karara geçit verilmedi. Böylece de, Aziz Yıldırım’ın intihar girişimi de gerçekleşmemiş oldu.

*** *** ***

Bu hafta arası, Uluslar arası Yerel Zincirler Buluşuyor Konferansı ve Fuarı’na konuk oldum.
Organize gıda perakendesine ürün ve hizmet sağlayan üretici ve tedarikçi firmalar ile yerel zincir marketleri bir araya getirerek işbirliği kanallarını güçlendiren, konferans ve fuar katılımı kapsamında katılımcılarına eşsiz bir atmosfer sunan Yerel Zincirler Buluşuyor organizasyonlarının yedincisi 15-16 Nisan 2015 tarihleri arasında, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.
Sporcular için özel üretilmiş gıda ve yardımcı besinlerin bu kulvardan ziyaretçileri vardı. Aktif sporcudan, yöneticiye teknik adama dek birçok önemli isim de fuarın ziyaretçileri arasındaydı.
İki günlük etkinlik, yurdumuzda faaliyet gösteren yiyecek, içecek, temizlik vb. türündeki irili ufaklı birçok firmayı bir araya getirdi.
Fuarın en önemli detaylarından bir tanesi, açıldığı andan son ana kadar yoğun bir katılımcı kitlesi tarafından ilgiyle izleniyor oluşuydu.
Aynı sektörde hizmet veren kuruluşların dahi, büyük bir dayanışma içinde tanıtım gerçekleştirdiği fuarda yabancı ziyaretçiler de vardı. Son yıllarda çok önemli bir atılımın gerçekleştiği fuarcılık anlamında ‘top’ seviyeye örnek gösterilebilecek nitelikteki fuarda, ürün ve hizmet verenlerle, bu hizmeti alanların buluşması, çok sayıda ticari anlaşmayla amacına ulaştı.