Öncelikle bize  kendinizden  bahseder misiniz?
Seve seve tabi... Safranbolu doğumluyum memleketimle her zaman övünür gurur duyarım tarihi ve turistik yapısı aile yapısı görgüsü adabı bambaşkadır.  Eğitimimden sonra İstanbul’da Dış Ticaret Müdürlüğü yaparak yaklaşık yedi yıl geçirdim şükür erken yaşta da yaptığım işin başarılılarından olmuştum. Yaklaşık altı yıldır  turizm ile ilgileniyorum . Otel işletmeciliği benim için çok kolay oldu diyebilirim .. Sistematik ve denetimci tarafım misafirperver insan ilişkisi güçlü yapımla belki de çok daha önceleri bu mesleğe adim atmalıymışım dediğim çok olmuştur. 

Neden Turizm?

Aileden gelen bir meslek olduğundan olsa gerek .. Turizm kendi tercihim değildi açıkçası arkadaşlarımın ve çevremin Etkisi ile bu sektöre geçiş yaptım daha öncesinde 7 yıl  Dış Ticaret Müdürlüğü yaptım Tekstil sektöründe en iyi markalarla işbirliği yaparak çalışmakta  çok güzel bir tecrübeydi ..

Turizme ilk adımı nasıl attınız?

Sevgili arkadaşım Ebru Atılgan bir gün sosyal çevremi Pozitif enerjimi ve tabir-i caizse tuttuğumu koparan kişiliğimi öne sürerek  Beni bir residence de acılan bir Otelin işletmecisi olmaya hiç de zorlanmadan ikna etti zaten turizm şehrinde doğmuş ve sevgili ağabeyimden de mesleğe çok aşina olduğumdan seve seve denemek istedim . Şükürler olsun çok da başarılı oldum Otelimiz ile birlikte Residence ın bike tanıtımı fazlasıyla yapılmıştı . Su anda İstanbul’da Arapların en sevdiği binalardan oldu. 

Örnek aldığınız isimler var mı ?

Açıkçası fazla kendine güvenen bir yapım olduğundan hiç kimseyi örnek aldığımı hatırlamıyorum ... Fakat sektör farkı olmaksızın kadınların başarılı olması işinde isim yapması ve iyi olması benim için her zaman gurur verici. Özendiğim beğendiğim ilgiyle takip etmeye çalıştığım iş kadını modeli ise Nilüfer Bulut ..

Turizm dışında yapmak istediğiniz çalışmalar var mı?

Aslında gıda sektörüne de girmek istiyorum .. Eğer kısmetse güzel bir konakta Mis Kokulu ve özlenen tatları yaşatmayı çok isterim. Misafir ağırlamak bence ayrı  bir kültür ve mutluluk bu yüzden kendi memleketimle ve kültürüyle de her zaman gurur duymuşumdur .. Bu sadece gönlümde böyle bir proje tabii ki Bu yıl yaşanan olumsuz durumlar ne yazık ki gelecek yıllarda da turizmi çok daha kötü etkileyecektir .. Bu şartlarda tüm turizmcilerin reklam tanıtıma ve hizmetlerine çok daha fazla ihtimam göstermeleri gerekir ..

Mesleğinizde bir rekabet baskısı/etkisi hissediyor musunuz? Eğer hissediyorsanız bu mesleğinize nasıl yansıyor? Bu rekabet ortamının size ve mesleğe olumlu olumsuz etkileri nelerdir?

Meslekte rekabet olmasa başarı olmaz Önemli olan ticaret ahlakıdır Bizim sektörde kimse tek el olamayacağından sektöründe en iyisi olmaya çalışmak var.. İşletmenin olduğu bölge benim için rekabet değeri ve kıyas değeri taşır açıkçası kendime yakın bölgedeki hareketliliği takip ederim .. Rekabetten hiç korkmadım her zaman kendime güvenim tamdır ..

Otel dünyasında bir şeyleri değiştirme şansınız olsa neleri değiştirirdiniz?

O kadar çok şey değiştirmek isterdim ki .. Milletlere göre konsept oteller odalardaki ses ve ışık sistemleri misafir ağırlama ilişkilendirme engelliler için özel odalar yapmak gibi konularda birçok değişiklik yapmak isterdim ...

Yaptığınız iş için kurs eğitimi şart mı  ya da bu işi yapabilmek için turizm mezunu olmak gerekli midir ?

Mutlaka her meslek yalnız iş bitiricilikle mükemmelliğe ulaşmaz fakat hayat sizi  Eğitimini almadığınız bir işte yeteneklerinizden dolayı iyi bir seviyeye getirdiyse  Bu işin eğitimini elinizden geldiği kadarıyla kurs bile olsa almak niteliğinizi belirler ..

Kendinizde bir şeyleri değiştirme imkanınız olsa neleri değiştirirdiniz?

Değiştirmekten çok geliştirmek istediğim bir ruhum var ... Ruhun sağlığı ve derinliği  tüm enerjimizi yükselttiğine inanıyorum

Medya ile aranız nasıl? Televizyon, internet, gazete, dergi gibi iletişim araçlarından ne şekilde faydalanıyorsunuz? Sosyal medya ile aranız nasıl?

Medya vazgeçilmezlerimden diyebilirim .. İş payının en büyük ve önemli dilimlerinden görsel ve yazılı sosyal medya olduğunu düşünüyorum artık çağın Gereklerinden biri olduğunu ve faydasını kabul etmemiz gerekiyor .. İletişim ve  Pozitif enerjinin yayılmasında çok büyük bir rolü var..

Turizm sektörünün anlık krizlerden etkilenmemesi ve daha çeşitlenmesi için neler yapılmalı ?

Dünya ülkeleri bizi sadece haberlerde gördükleri bilgiler kadar biliyorlar aslında .. Yurt dışındaki eğitim aldığım dönemlerde İngilizler neden peçe takmıyorsun diye sormuşlardı yani bizi tanımıyorlar hayata bakışımızı konuştuğumuz dili Arapça zannedenler var daha çok ülke tanıtımı ve daha çok iyi ilişkiler olmalı.. Ülke sadece spordan Eurovision’dan ibaret değil ülke tanıtımları için çalışılmalı bunlar için yöntemler geliştirilmeli ..

Sizce iyi bir otelin özellikleri nelerdir ?

Kaliteli hizmet, güler yüzlü ve ilgili personel ve muhteşem bir kahvaltı iyi bir otelin mutlak özellikleri arasında olmalıdır ..

Türkiye’de otelciliği nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Otelciliğin ülkemizde dünya ülkelerine baktığımızda çok iyi seviyelerde olduğunu yurtdışına çıkan her birey fark etmiştir .. Hizmet anlayışı dünyaya bakarsak iyi olduğunu düşünüyorum ... Ülkemizin tanıtımı en iyi şekilde yapılırsa Turizm sektörümüz bu ülkenin en önemli gelir kaynağı olacaktır..

İyi otel işletmeciliğini nasıl tarif edersiniz ?

Kurallı disiplinli mütevazi ve planlı olmak fazla hayal kurmamak "Ben müşteri olsam'' diyerek başlayan cümlelerle düşünen bir işletmeci en kötü Otele  bir kimlik kazandırır..

Yılın en iyi otel işletmecisi seçildiniz ödülü nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Böyle bir zorlu dönemde seçilmek benim için ayrı bir onur gurur oldu . Taktir edilmek her başarının en güzel ve yanı gerçekten ... Oy veren herkese tekrar teşekkür etmek istiyorum oylama sisteminin olmasına ayrıca sevinmiş ve merakla beklemiştim .. Güzel bir anı belki de deneyim  daha ekledim diyebilirim .. Evos ailesine ve oylayanlara tekrar teşekkürler