Alanyaspor hücumda iyi savunmada kötü olan bir takım konumunda.Haftalar geçmesine rağmen hücum'daki başarılarını ne yazık ki savunma yönüne yansıtamadılar.

"Kameni'ye güven tam"

Fenerbahçe'nin geçen Başakşhir karşısında iyi mücadele edip,ayağa kalmaya başladığını belirtmiştik. Alanyaspor karşısında yakalanan pozisyonların golle sonuçlanması,Kameni'nin net gol pozisyonlarda başarılı olması, Fenerbahçe'yi şampiyonluk yarışında önemli 3 puana sahip olmasını sağladı. Kameni demişken;Maç boyunca 3 tane net gol pozisyonunda güzel kurtarışları ve oynadığı maçlarda başarılı olması herkesin taktirini topladı..

"Giuliano'dan samba"

İlk yarı Alanyaspor yakaladığı pozisyonları gole çevirseydi şuan tamamen farklı şeyler konuşuyor olacaktık. Büyük takımların ellerinde daima maçın gidişatını değiştirebilecek oyuncular bulunur. Fenerbahçe'nin Alanyaspor karşısında ki büyük oyuncusu;Giuliano'nun samba yaparcasına şık hareketleri ve kaleci Riou'yu geçip attığı harika gol.Sadece üst düzey oyunculardan görebileceğimiz hareketleri Giuliano'da gördük..

Fernandao'nun golü net net ofsayt olduğu gibi çizgiden çıkarıldığı iddia edilen pozisyonda net goldür.

"Neto güven vermiyor"

Skrtel'in yokluğunda savunma hava toplarında zorlanıp rakiplerin gol yollarında daha etkili olmasını sağlıyor. Neto'nun istenilen düzeyde olmaması Fenerbahçe savunmasını olumsuz etkilemeye devam edecek gibi görünüyor.