Bir çoğumuz yeteneklerimizin sadece bir kısmını kullanırız veya sergileriz.
Bu; küçük bir ışık hediye etmek gibi bir şey aslında. Nedense insanlar yapabilecekleri bir çok meziyetin farkına  varamazlar. Nedeni bilinmez. Acaba farkındalıkların farkına mı varamazlar?
 Tembelikten midir? İsmini bilemeyiz ama dışarıdan gelen fikirler konusunda sıkılırız, kulak vermeyiz bir boş vermişlik vardır. Kendimize değer vermediğimiz gibi, başkalarında ne düşündüğünü baz alarak hareket ederiz. İnsanlardan gelen tavsiyeleri uygulamak, sadece hata yapacağımız anlamına gelmediği gibi; belki de alacağın küçük bir fısıldama bakış açını tümü ile değiştirebilir. Güvensiz olmak, dışarıdan tavsiye almama tuzağına düşmenin en iyi ve hızlı yoludur. Yanlış da yapsa kendi bildiğinden şaşmamak kör cahilliktir aslında.
Bir insanın öz güvensiz oldunu bilmesinin en iyi yolu; yaptığı işe inanmamaktan yada yarım yamalak yaptığını bilmekten geçer. Yaptığın iş ne olursa olsun, en iyisini yapmak huzur verir insana. İç güdülerimize de güvenmemiz gerekir, mesela kuşlar, ceylanlar, tavşanlar, geyikler av hayvanlarının çoğu iç güdüleri ile hareket eder, avlanma tuzağına düşmemek için...
Tanıdığımız bir çok insan  kötü tecrübeyi yaşadıktan sonra, biliyordum içime doğmuştu keşke  içimden geçen sesi dinleseydim diye hayıflanır. Nedeni ise güvensizlikten midir? İç güdülerini dinlemezler. Yaptığın işi kıyaslamak yanlızca seni geriye götürür, olumlu enerjini mevcut yaptığın işi daha iyi nasıl yaparım diye sarfet. Eksiklikliklerini gider, iyi tavsiyelere kulak ver, kendini geliştir, kendini değiştir. Dünyaya yenilikçi gözlerle bak.
Karşılaştırma yapmak, yaptığın işe ve kendine yaptığın haksızlıktır.Diğer insanların ne yaptığı seni ilgilendirmez. Seni ilgilendiren kendi yaptığın işi daha iyi yapmanın peşinde olmak,  kendine has olmak, kendin olmak... Özel olduğunu bil; çünki senden bir tane daha yok, olmayacakta.. Hepimizin kendine özel Allah vergisi yeteneklerimiz vardır. Önemli olan bu yetenekleri kullanmaya, geliştirmeye çalışmaktır.. Nasıl herkesin bir bakış açısı var ise; yetenekte böyle bir şeydir. Bu dünyada var olduğumuz sürece,  yaptığımız iş ne olursa olsun daha iyi yapma çabası içinde olmalıyız. Allah’ın bize sunduğu tüm olanakların, farkındalığın farkına varıp harikalar yaratacağımızından emin olmalıyız.
NE  İŞ YAPARSAK YAPALIM EN İYİSİNİ EN MÜKEMMELİNİ YAPALIM....