Bir çoğumuz hala Oktay Sinanoğlu’nun kim olduğunu bilmezken, bir çoğumuz da vefatının ardından “Kimdir bu adam?” diye merak ederek araştırdı. Öğrendik mi peki, gerçekten kimdi? Neler yaptı, neler yazdı?
Millet olarak magazinsel yönü yüksek haberlere daha çok ağırlık veriyoruz galiba. Hangi ünlü hamileliğinin kaçıncı haftasında? Hangi ünlünün akşam yemeğinde nereye gittiği, giderken ne giydiği her zaman bir nebze daha merakımızı cezbediyor. Tüm bu soruların ortak noktası da benim aklımda şöyle bir soru uyandırıyor. Acaba biz yapılan işe değil de, bize kim nerede ne yapmış sorularına cevap veren dedikodu malzemelerine mi daha çok önem veriyoruz? Günlük sohbet kotamızı değil de bilgi kotamızı doldurmaya yönelik olgulara ağırlık verdiğimiz zaman karşımıza Oktay Sinanoğlu gibi insanlar çıkıyor işte. 
Şöyle bir bakıp tanıyalım mı kimmiş Oktay Sinanoğlu?
Oktay Sinanoğlu Türk kuantum kimyacısı, kuramsal kimyacı ve moleküler biyologtur. Kaliforniya Üniversitesi Kimya Mühendisliğini birincilikle bitirmiştir. Yale Üniversitesi’nde asistan profesör olarak görev almıştır. Doçent olduktan sonra 28 yaşındayken 50 yıldır çözülemeyen bir matematik kuramını çözerek taö profesör unvanını almıştır. Bunların dışında “Bye Bye Türkçe” ve “Türkçe Giderse Türkiye Gider” isimli kitaplarıyla Türkçe’nin önemi üzerinde durduğu eserler kazandırmıştır bizlere. 
İşte biz magazinsel değerlerin dışında, bilime bir çok şey katmış cehverlere sahibiz. Ne yazık ki çoğu zaman değerlerini kaybettiğimiz zaman anlarken, bir çoğunu hayattayken tanımıyoruz bile. Hepimizin emeli vatanına milletine hayırlı insanlar olmakken, bize bir çok güzel şey katan insanları da tanıyalım, bilelim, öğrenelim.