Şeb-şeker, bal tadında, keyifli, neşeli, huzurlu veee bol kahkahalı MUSSSSMUTLU BAYRAMLAR.. herkese  ;)
Bayram kelimesi bile insanın yüzünde tebessümlerin belirmesine yetiyor değil mi??
Hayattayız!!
Sağlıklıyız!!
Nefes alıyoruz!!
Yaşasınnnn!!.. Yine yeniden bir bayram yaşıyoruz… Hem de en şekerlisinden!!.. ;)
Nedense şimdi kulaklarım da sevgili Barış Manço’nun “Bugün bayram erken kalkın çocuklar’’ isimli şarkısı çınlayıp duruyor..
Bayramlar sadece çocukları değil, hepimizi sevindirmeli ve mutlu etmeli sevgili dostlar!!.. Huzurevinde terk edilmiş büyüklerimizi; yetimhanelerdeki çocuklarımızı; velhasıl hepimizi mutu etmeli..
Sevgili okurlarım; bu bayram küçük bir değişiklik yapsak..
Mesela; bayram günü ailemizin, yakın çevremizin, mecburiyetlerimizin bayram kutlamalarını tamamladıktan sonra şöyle bir vazife tamam dercesine ohhhhh dedikten sonraaa..
Bu özel ve güzel günümüzün iki saatini blook yapsak; saklasak yani ve eğer çok zorlanmayacak isek; bu iki saatte en yakınlardaki bir yetimhaneye gitsek.. öyle çokça hediyeye falan gerekte yok, üç-beş liraya balonlar alsak ve beraberinde sadece yüreğimizi götürsek ve gülen gözlerle baksak… sonra çocuklarla birlikte bu balonları şişirsek.. Şişirirken şakalaşsak ve iki çocuğun başını okşasak..
Yada ne bileyim en yakınlardaki bir huzur evine gitsek ve iki büyükanne büyükbabanın elini öpsek bir paket lokumu hep beraber yesek ve hep beraber ağzımız tatlansa!!.. ne kadar güzel olur değil mi? Mesela yani.. ;)
Hayat o kadar kısa ve bi o kadarda değişken ki!!
İnanın ne yetimhanedeki çocuklarımızın ebeveynleri; nede huzurevine adeta terk edilmiş olan büyüklerimizin çocuklarının bizlerden hiçbir farkı yok… şartlar bunu gerektirmiştir ve yine eminim ki gözyaşları arasında bırakılmıştır her çocuk ve her anne baba...
Yeşilçam filmlerine bakıp ta gülüyoruz ya bazen;
hatta bazen -vay be dünya kibrit kutusuna döndü- diyoruz ya yada bazen, oohaaaaaa bu kadarıda sadece filmlerde olur!! diyoruz ya……
Emin olun hepsi gerçek hayatta acı ve ıstıraplar içinde yaşanıyor. Öyle ki; bu bazen en yakınlarımız bazen de bizlerin başına geliyor..
Kısacası hepimizin hayatı en basitinden ve en trajikomiğinden birer Yeşilçam filmi gibidir..
Bugün bayram, her günümüzün bayram hevesiyle ve şeker tadında geçmesi temennilerimle MUSSSSMUTLU BAYRAMLAR..