MALZEMELER:
3 adet yufka
1çay bardağı eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı ılık süt
2 adet yumurta
İÇ HARCI:
250 gr.dana kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağ
6 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
ÜZERİNE:
1 çorba kasesi yoğurt
2 diş sarımsak
En Üste:
1 yemek kaşığı kızdırılmış tereyağ içerisinde kırmızı biber
YAPILIŞI:
Yufkaları üst üste koyarak 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.
Ara sosu için;eritilmiş tereyağ, süt ve yumurtaları bir kase içinde karıştırın.
Bu arada iç harcını hazırlayın...Soğanları küçük doğrayarak bir tavaya alın.Zeytinyağ ilavesiyle pembe kavurun ve ateşten indirin.Kıymasını ekleyerek soğanların sıcağınla güzelce karıştırın. Maydanozları ince doğrayın ve ekleyin. Tuzunu, karabiberini ilave ederek hepsini birlikte karıştırın.
Şerit halinde kestiğiniz yufkalara bir fırça yardımıyla sosunu sürün.Alt kısmına kıyma harcını yerleştirin ve sağa sola döndürerek muska şeklinde sarın. Bütün yufkaları bu şekilde sararak fırın tepsisine dizin.
180 derece de ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Börekleriniz puf puf kabaracaktır.
Börekleriniz pişerken yoğurda sarımsağını rendeleyerek karıştırın.
Tereyağını küçük bir tavada eriterek kırmızı biberle karıştırın.
Servis tabağına muska böreklerini yerleştirin. Üzerine önce sarımsaklı yoğurdu,daha sonra da kırmızı biberli yağını gezdirin. Nefis bir lezzet sunuma hazır.. Afiyet olsun...