MALZEMELER:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
10 adet büyük boy mürdüm eriği
1 çay bardağı (ajda) yoğurt
1 çay bardağı (ajda) sıvıyağ
1 paket vanilya
,1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı buğday nişastası
2 su bardağı un
1 büyük kahve fincanı dolusu iri doğranmış fındık
YAPILIŞI:
Mikser kabına yumurtaları kırarak alın ve çırpmaya başlayın.Yumurtalar köpürmeye başlayınca toz şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin.
Toz şeker eriyince yoğurt ve sıvıyağ ekleyin ve karıştırın.
Un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın ve eleyin.
Sıvı karışımlara ekleyin.
Mürdüm eiklerinin çekirdeklerini çıkararak yarım ay şeklinde ince doğrayın.
Fındıklarla birlikte erikleri de karışıma ekleyin.Ve bir spatula ile hepsini karıştırın.
Kek kalıbını yağlayın ve unlayın. Karışımı boşaltarak 175 derece de ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Kekiniz piştikten sonra soğutun ve servis tabağına alarak üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.