MALZEMELER:
4 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
10 adet mürdüm eriği
1 çay bardağı (ajda) yoğurt
1 çay bardağı (ajda) sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı buğday nişastası
2 su bardağı un
1 büyük kahve fincanı dolusu fındık (iri doğranmış)
YAPILIŞI:
Mürdüm eriklerinin çekirdeklerini çıkararak ortadan ikiye bölün ve yarım ay şeklinde ince doğrayın.
Oda sıcaklığındaki yumurtaları mikser kabınıza kırın ve 2-3 dakika çırpın. Toz şekeri ekleyerek, yumurtalar kabarana kadar çırpın.
Yoğurt ve sıvıyağını ilave ederek çırpmaya devam edin.
Un,kabartma tozu, vanilya ve nişastayı eleyin ve karışıma yavaş yavaş ekleyin.
Mürdüm eriklerini ve fındıkları ekleyerek bir tahta kaşık ile hafifçe karıştırın.
Yağlayarak un serptiğiniz kek kalıbına kek hamurunu boşaltın.
175 derece de ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra ılımasını bekleyerek servis tabağına çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.