Allah hiç  kimseyi zorda bırakmasın.,  İnsan,muhtaç olmadan yaşamak.  İstiyorsa, bol bol çalışması gerekir. 

Alın teriyle kazanmak kadar güzel bir şey var mı? Gururla kendi kazancını yemek, ele güne muhtaç olmadan kendi kazandığınla geçinmek  çok güzel ve gurur verici. . Bazen sokak başlarındaki dilencilere bakıyorum da ister istemez kucağındaki bebeklere acıyorum. Evde bebeğini kapan dilenci sokakta, hembebeği mağdur oluyor hemde bizi günah sahibi yapıyorlar. Aslında, anasına değil çocuğuna acıdığımız için para veriyoruz. bunu onlar da çok iyi biliyorlar sokaklarda, bebeksiz dilenci yok gibi...
Oysa taşı sıksalar suyunu çıkaracak şekilde güçlü kadınlar..
Bir insan alın teriyle, kendine kazanç yolu açmışsa eğer, O kişiye saygı duymak gerekir. İmkanım olsa el işi yapan kadınlarımız için devamlı kazanacakları bir kazanç kapısı yapardım. Özellikle emekçi kadınlarımıza, eşine muhtaç olmadan yaşayan, kadınlarımızı saygı duyuyorum.
Geçende, bizim buranın pazarını bir gezeyim dedim, inanın sebze satanların yüzde sekseni kadın. Köyde kendi ürettiği ürünleri getirmiş satıyorlar. Sattıkları sebzeleri bir görseniz, hem taze, hem de mis gibi kokusu var. Keşke hepsinin imkanları olsa da, ellerindeki malları, aracıya ucuza kaptıracakları na, doğrudan tüketiciye satabilseler.
Sonra elbise satılan yerleri gezdim sandık çeyizi satılan yerler var. çok eskiden kalma el işleri. Otantik sevenler için orijinal parçalar. benimde eskiye karşı bir eğilimim var ya.. Bakmaya doyamadım. hepsi bir birinden güzel harika şeylerdi.
Hepsi el emeği göz nuru. geleneklerimizi   annelermizin çeyizlerini burada gördüm. iyi kide gezmişim. sizlere de tavsiye ederim.