MALZEMELER:
MOZAİK PASTA İÇİN:
300 gr pötibür bisküvi (yarısı kakaolu)
50 gr eritilmiş tereyağ
1 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı (ajda bardak) süt
YAPILIŞI:
Bisküvileri ufalayın ve diğer malzemeleri ekleyerek yoğurun.24 -26 cm.lik kelepçeli kek kalıbına bastırarak yerleştirin. Buzdolabına kaldırarak soğutun.
ÜST KISIM MALZEMELER:
400 gr labne peyniri
100 gr tuzsuz köy peyniri yada yumuşak peynir
1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yumurta
1 çay bardağı krema
YAPILIŞI:
Cam bir kaseye peyniri ve şekeri alın ve çırpın.Yumurtaları,kremayı ve nişastayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
Bu karışımı buzdolabında beklettiğiniz mozaik pastanın üzerine boşaltarak 170 derece de ısıttığınız fırında 1 saat pişirin.
PORTAKAL SOS:
3 orta boy portakalın kabukalarını ve beyaz kısımlarını soyun ve robottan geçirin.
1 çay bardağı pudra şekeri ile ocağın üzerine alın ve kaynatın.20 dakika kaynadıktan sonra tel süzgeçten geçirin.1 tatlı kaşığı nişastayı 1/2 çay bardağı su ile karıştırın ve portakala ilave edin.Bir taşım kaynatın,hafif koyulaşınca ocaktan indirin ve soğutun.
Cheescake'niz soğuduktan sonra 1 gece buzdolabında bekletin.
Servis tabağına çıkardığınız cheescakenizin üzerine portakal sosunu gezdirerek servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.
- KAFKAS ÇÖREĞİ 21.04.2024
- GONCAGÜL BÖREĞİ 01.04.2024
- PASKALYA ÇÖREĞİ 30.03.2024
- İZMİR KÖFTE 25.03.2024
- PANCARLI PEYNİRLİ RULO 23.03.2024
- RAMAZAN AYI SAĞLIKLA GEÇSİN... HOŞGELDİN ŞEHR-İ RAMAZAN... 11.03.2024
- OSMANLI SARAY MUTFAĞI - VİŞNELİ YAPRAK DOLMASI 26.02.2024
- OSMANLI SARAY MUTFAĞI - KAVUN DOLMASI 24.02.2024
- KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI (EGE MUTFAĞI) 19.02.2024
- LOKMA TATLISI 17.02.2024
Yorumlar