MALZEMELER:
MOZAİK PASTA İÇİN:
300 gr pötibür bisküvi (yarısı kakaolu)
50 gr eritilmiş tereyağ
1 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı (ajda bardak) süt

YAPILIŞI:

Bisküvileri ufalayın ve diğer malzemeleri ekleyerek yoğurun.24 -26 cm.lik kelepçeli kek kalıbına bastırarak yerleştirin. Buzdolabına kaldırarak soğutun.

ÜST KISIM MALZEMELER:

400 gr labne peyniri
100 gr tuzsuz köy peyniri yada yumuşak peynir
1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yumurta
1 çay bardağı krema

YAPILIŞI:

Cam bir kaseye peyniri ve şekeri alın ve çırpın.Yumurtaları,kremayı ve nişastayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
Bu karışımı buzdolabında beklettiğiniz mozaik pastanın üzerine boşaltarak 170 derece de ısıttığınız fırında 1 saat pişirin.

PORTAKAL SOS:

3 orta boy portakalın kabukalarını ve beyaz kısımlarını soyun ve robottan geçirin.
1 çay bardağı pudra şekeri ile ocağın üzerine alın ve kaynatın.20 dakika kaynadıktan sonra tel süzgeçten geçirin.1 tatlı kaşığı nişastayı 1/2 çay bardağı su ile karıştırın ve portakala ilave edin.Bir taşım kaynatın,hafif koyulaşınca ocaktan indirin ve soğutun.
Cheescake'niz soğuduktan sonra 1 gece buzdolabında bekletin.
Servis tabağına çıkardığınız cheescakenizin üzerine portakal sosunu gezdirerek servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.