MALZEMELER:
250 gr.oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 ad.yumurta sarısı (beyazı ara katlara sürmek için)
1 su bardağı + 2 parmak toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı mısır nişastası
3,5 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 kahve fincanı dövülmüş badem yada ceviz
YAPILIŞI:
Toz şeker ve margarini mikser kabına alın ve krema kıvamına gelene kadar çırpın.Sıvıyağ,yumurta sarısıve bademi ekleyerek karıştırmaya devam edin. Unu, nişastayı, vanilya ve kabartma tozunu (3,5 su bar. unu) birleştirip eleyin.
Un karışımını azar azar katarak yoğurun.İyice özleştirdiğiniz hamuru iki eşit parçaya ayırın ve bir tanesine kakaoyu, diğerine 2 yem. kaş. unu ekleyerek tekrar yoğurun. Her ikisini de streç'e sarıp 1/2 saat buzdolabında dinlendirin.
Hamur dinlendikten sonra sade olan hamurdan 4 adet dikdörtgen parça açın. (kalınlığı 2cm kadar olsun.) Kakaolu hamuru da 4 parçaya ayırın ve bir parçayı ayırın,diğer 3 kakaolu hamuru aynı ölçülerde (sade hamur ölçülerinde) açın. Sade ve kakaolu olmak üzere, aralarına yumurta beyazı sürerek üst üste yerleştirin. (4 ad sade,3 ad.kakaolu olmak üzere 7 parça olacak)
Ayırdığınız kakaolu hamuru ince açın ve kat kat yerleştirdiğiniz hamuru kakaolu hamurla sarın. Ve tekrar buzdolabına kaldırarak biraz sertleşmesini sağlayın.
Sertleşen kurabiye hamurunu dikdörtgen parçalar halinde bir parmak kalınlığında keserek fırın tepsisine yerleştirin. 175 derece de ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Afiyet olsun.