Herkese sevgiler, selamlar,

Karadeniz Bölgesi yemekleri denildiğinde ilk akla mısır ekmeği gelir.

Bu yörenin insanları başka da bir ekmek sofralarına pek almazlar.

Her ev kendi fırınlarında kendi usulunce ekmeğini pişirir ve o güzelim tereyağları ile sıcacık ekmek nefis bir lezzet ile sofralarda yerini alır.

Karadenizliler bir çok yemeklerin içine de mısır ekmeğini eklerler.

Bu lezzetli ekmeği bizlerde belirli zamanlarda çoğunlukla bir ekmek olarak değil de sanki çayın yanında ikram edilen bir çörek gibi pişirir ve paylaşırız.

Bu hafta bir değişiklik yapmak isterseniz işte tarifimiz..

MALZEMELER:

2 su bardağı mısır unu

100 gr buğday unu + hamuru yoğururken 2 yemek kaşığı un

1 adet yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı süt

1,5 çay bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI:

Bir kase içine yumurtayı kırarak el çırpıcısı ile çırpın.

Sıvıyağ,süt ve suyu ekleyin tekrar karıştırın.

Unu,mısır ununu,şekeri,tuzunu ve kabartma tozunu ilave ederek yoğurun.

Mutfak tezgahına un serperek hamuru yoğurarak toparlayın.

Şeklini vererek yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.

Üzerine elinizle un serpin ve sivri uçlu bir bıçakla çizikler atın.

Üzerini bir mutfak havlusu ile örterek 45 dakika dinlendirin.

Fırınınızı 180 derece de ısıtın ve mısır ekmeğini fırına vererek 25 dakika pişirin.

Üst kısmı sert içi yumuşacık mısır ekmeğiniz ikrama hazır.

Hepinize afiyet olsun

sevgiyle..

Not:Fırınınızı ısıtmaya başlarken alt katına bir kase su bırakın.