İnsanlar arasındaki farkı belirleyen, olaya bakış açısındaki farklılıkta gizlidir. İnsanlar arasındaki fark çok küçüktür. Bu farkın en merkezinde olup da farklılığı oluşturacak kadar belirleyici olan ise insanların olaylara yaklaşım tarzıdır.

Olay bir tanedir ama sonuçları çok büyük ve çeşitlidir. Çünkü her insanın olayı algılaması farklıdır. Saygı duyduğun insanla, acıdığın insan arasında farkı yaratan da bu farktır.
Kimi her zorluk içinde olanakları görür, kimi her olanak içinde zorlukları.

Bir şeyden hoşlanmıyorsan değiştir, değiştiremiyorsan bakış açını, tutumunu ve tavrını değiştir. İyi ve kötüyü, başarı ve başarısızlığı, mutluluğu ve mutsuzluğu belirleyen sadece ve sadece düşüncelerimiz, olaya bakış açımız ve tutumumuzdur. İnsanlar arasındaki farkı belirleyen de işte budur.

Olaya bakış açısındaki farklılığı gözetenler, yaşadıklarına karşılık daha fazla minnet duyuyor. Yazar Djwhal Khul, bize yabancı olmayan satırlarında kötü şahsiyetlerin de minnetle anılmasının altını çiziyor. Özellikle bize karşı sorumsuzca ve zarar verecek şekilde hareket edenler için onlara minnet duymamızı. Böylelikle onlar sayesinde bir şeyi daha iyi anlayıp idrak edeceğimize dikkat çekiyor.

Olaylar içinde minnettar olabilmek, gerçeği görebilmek, bereketi fark edebilmek, kalpten bu hali ifade edebilmek de olayı yaşayan için önemli. Eğer bizi zorlayan bir dönemden geçiyorsak tüm içtenliğimizle olayı kabullendiğimizde olaya veya kişilere karşı daha güçlü ve donanımlı olarak kendimizi ifade edeceğimiz kesin.

Ne kadar çok samimiyet ile minnet duyarsak o kadar iyi sonuç. Temel evrensel yasa, ne ekersen onu biçersin. Ne verdiğin ne aldığındır. Yaşadığınız olayın düzeyi her ne kadar dünyevi olsa da eğer halden minnet duyarsanız yani derseniz ki bu olan benim için hayırlıdır birden size ummadığınız yerden yardım gelir. Sizin işinizi kolaylaştırır.

Bu farkındalık size yeni ufukların, yeni stratejilerin yolunu açmasına neden olabilir. Eğer ortaya çıkan gücün hayata veya ilgili kişilerin ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız yaşama katkı yeni açılımları meydana getirecektir. Çünkü olgular sürekli dinamiktir.