Atatürkçü düşünmek deyip dururuz... Atatürkçü düşünce ne demektir diye kendime sordum... Elbette bir  tanımı var ama benim aklıma anında gelen ilk şey; Milli egemenlik ve tam bağımsızlıktır. Ülkenin tam bağımsızlığı ile, Devletin yapısının milli egemenliğe dayalı olduğu, ülkenin ve milletin refahını ve huzurunu isteyen, aklın ve ilmin ışığında çağdaş medeniyet seviyesini hedefleyen; Atatürk tarafından çizilmiş ilke ve fikirler bütünüdür. Atatürkçüyüm derken bu fikirler ışığımız demektir bizim anlayışımız.

Bugün Vatanın Bütünlüğü ve Milletin Birliği için;  Atatürkçü Düşünce etrafında toplanmaktan başka çaremiz yoktur. 

19 Mayıs 1919 da; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu'nun dört bir yanında yanan çoban ateşlerini bir kocaman meşaleye dönüştürmek üzere Samsun'a çıkmıştır. Havza, Amasya, Erzurum ve Sivas'ta bir çok görüşmeler ve kongreler yaparken, Kurtuluşa giden yolun Milletin ortak iradesi ile olacağını çok iyi biliyordu.

Amasya'da hep kafasındaki şeyi ilk defa seslendiriyordu. Milli Egemenlik... ''Vatanın bütünlüğü, Milletin bağımsızlığı tehlikededir. Milletin bağımsızlığını yine milletin azmi ve kararı kurtaracaktır.'' söylemi ulusal kurtuluş savaşımızın düşünsel yapısını oluşturmuştur. Erzurum'da   Manda ve himaye reddedilerek ilk kez ulusal bağımsızlığın koşulsuz olarak gerçekleştirilmesine karar verilmiştir. Sivas'ta Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür ve bölünemez denmiştir. Aynı ortak irade ile oluşan cemiyetler birleştirilmiş ve bir temsil heyeti toplanmıştır.

28 Ocakta Meclisi Mebusan dağıldığı için İlk meclis toplanmıştır. Osmanlı Devleti yıkıldığı için Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.

Emperyalizmin amacı milli irade demek olan meclisi yıkmak, tek adam olan Saltanat yada Halife ile ülkeyi bölmek idi. Ama bağımsızlığın ve kurtuluşun gerçekleşmesinin tek yolunun Milli irade, ortak akıl ve milli egemenlik olduğuna inanan Ulu Önder; 23 Nisan 1920 de apar topar Türkiye Büyük Millet Meclisini kurmuştur.

  Türkiye Büyük Millet Meclisi, İlk Meclis, kurucu meclis çok zor şartlarda kurulmuş, ama bütün İslam Ülkelerine, doğuya, mazlum ülkelere örnek olacak; Emperyalizme karşı yapılan destansı Kurtuluş mücadelesinin kalbi olmuştur. Bu mecliste her mezhepten, her mecradan, her meslekten birbirini tanımayan Milletvekilleri bir araya gelmiş, çok tartışmış ve bir tek ortak paydanın inancı ile hep bir arada olmuşlardır.  Tam bağımsızlık ve Ülkenin bütünlüğü... Tek adamların yıktığı bir Devlet yerine ortak akıl ve milli irade ile Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmıştır.

Atatürkçü düşünce ortak akıl ve Milli iradeye dayanmıştır. İşte ihtiyaç duyduğumuz şeyde budur. 

Anayasa Değişikliği referandumu ile bir araya geldik.  Biz ve birlik olmayı tekrar kavradık. Bunun için mevcut iktidar ve  Sayın Cumhurbaşkanına teşekkür bile edebiliriz.

Bugün Yüksek Seçim Kurulu tüm itirazlara ve şaibelere rağmen Anayasa Değişikliği referandumunun resmi sonuçlarını açıkladı.

Anayasa Değişikliği on sekiz madde ile aslında anayasanın bir çok maddesini de değiştirerek  resmen kabul gördü. Şimdi Cumhurbaşkanı Partisinin başına geçecek... Kafamda bir çok kavram kargaşası sizler gibi benimde var. Ama şunu unutmamak lazım ki bir ortak akıl her zaman tek akıldan üstündür ve üstün olacaktır. 

Milli irade ve Milli egemenliği fes etmek Vatanın bölünmesine, Milletin birliğinin bozulmasına neden olacaktır. Tarihte hep böyle olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Bunu en yakın tarih olan Osmanlıda da yaşadık. Osmanlı tarihi tabi ki bizimde tarihimiz ama Cumhuriyet tarihini doksan yıllık reklam arası olarak görenler; Osmanlının yıkılışının tek adam zafiyetlerinde olduğunu görmelidirler.

Yolun neresinden dönülürse kardır. Emperyalizmin Sevr dayatmaları ve BOP Projeleri bitmemiştir. Tüm bu emperyal oyunlara karşı tek adamla bu iş asla olmaz. 

Küresel sermaye ve küresel yapılanma içinden elinin tersi ile sıyrılmak, yaşadığımız yüzyılda imkansız şeylerdir. Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı raporlarının ülkemiz hakkında yazdıkları demokrasiden uzaklaşmaya başlamış bir ülke konumuna zaten bizi sokmuştur.

Şimdi önümüzde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı,  milli bayramımız var. 19 Mayıs Samsun demek, Samsun 19 Mayıs demektir. Milli bayramlarımızı kutlamak adına yıllardır sıkıntı çekiyoruz. Milli olan her şeyden uzaklaştırılmaya çalışılıyoruz. Ama her şeye rağmen bizler yani Atatürkçü düşünce sistemine inanan bizler inatla meydanlara çıkıyor ve bayramlarımızı kutluyoruz.

Bu sene görünüşe bakılırsa geçen senelere göre yüzlerce insan gelecek Samsun'umuza... Milli Mücadelenin ateşinin yakıldığı şehre herkesi davet ediyorum. Çoban ateşlerini yangınlara çevirmek için...

Milli egemenlik ve tam bağımsızlık bizim karakterimiz ve Egemenlik kayıtsız şartsız bizim...