MALZEMELER:


4 ad.büyük boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı (ajda)
kurutulmuş meyve
1/2 çay bardağı iri
doğranmış fındık
2 su bardağı un


YAPILIŞI:
Yumurtaları mikser kabınıza alın ve yüksek devirde çırpmaya başlayın.Yumurtalar köpük köpük olmaya başlayınca azar azar toz şekeri ekleyin.Şekerle birlikte yumurtalar iyice beyazlaşsın.Iılık suyu ekleyerek şekerin erimesini sağlayın. Sırayla yoğurdunu ve sıvıyağını ilave edin.
Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyin. Ve çırpmakta olduğunuz karışıma kaşık kaşık eklemeye başlayın.
Kuru meyveleri fındıklarla karışrırın ve 1/2 yemek kaşığı un ekleyerek hepsinin una bulanmasını sağlayın.
Uzun kek kalıbını yumuşak margarin ile yağlayın ve un serpin. Fazla unu silkeleyin. Kek hamurunun yarısını kalıba boşaltın. Arasına meyve ve fındık karışımını yerleştirin.Hamurun kalan diğer yarısınıda meyvelerin üzerine boşaltın ve bir bıçakla enlemesine gidip gelerek karıştırın.
175 derece de ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
Servis tabağına aldığınız ve soğuttuğunuz kekinizin üzerini pudra
şekeri ve fıstık tozu ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.