Herkes düzenli ve hızlı çalışan bir metabolizması olsun ister. Metabolizmanın hızlı olması demek, daha iyi kalori  yakımı ve daha iyi kilo kontrolü demek. 

BOL SU İÇMEK

Ne kadar diyetinize uyarsanız uyun, ihtiyacınız kadar su içmezseniz kilo vermekte zorluk çekersiniz. Vücudunuz ödem toplar. Günlük içmeniz gereken su miktarını kilonuz ile 30ml’yi çarparak hesaplayabilirsiniz. 

YEŞİL ÇAY 

Yeşil çay kateşin ve kafein içeriği nedeniyle metabolizmanın birkaç saat hızlanması için kombine fayda sunmaktadır. Araştırmalarda; egzersiz yapılmadan önceki zaman aralığında 2-4 bardak su ile 2 bardak yeşil çay tüketmenin, egzersizde %17 daha fazla kalori yakılmasına yol açtığını gözlenmiştir.

PROTEİN TÜKETİN: 

Proteinli besinlerin termojenik etkileri karbonhidrat ve yağlara göre daha yüksektir. Yani proteinli besinler sindirilirken vücudumuz daha fazla kalori harcar.Ancak bu demek değildir ki ne kadar çok protein o kadar çok kas… Tüm besin gruplarını dengeli bir şekilde tüketmeniz gerekmektedir.  Bu durum  metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını sağlar. Protein içeriği en yüksek olan besinler, yağsız sığır eti, hindi, balık, tavuk, fındık, yumurta, süt ve ürünleridir.

KAHVE

Bir kahve tiryakisi iseniz sabah kahvesinin keyfini rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Çünkü kahve hem metabolizma hızlandırıcıdır hem de konsantrasyonu arttırır. Kahvenin metabolizma hızlandırıcı etkisi anlık olmaktadır. Miktarına ve sıklığına dikkat ederek gün içerisinde kahve tüketebilirsiniz.

BAHARAT KULLANIN

Baharatlı gıdalar metabolizmayı yüksek vitese almak anlamına gelmektedir. Kırmızıbiberveya diğer baharatların toplamda ortalama bir çorba kaşığı kadar yemeğe eklenmesi metabolizma hızınızı arttırır. Bu etki, egzersiz gibi kalıcı bir artış sağlamasa da anlık işe yaradığı bilinmektedir.

VE TABİİ Kİ SPOR

Kas kitlesi, kalori yakımı ile doğru orantılıdır. Gün içerisinde yapılacak düzenli egzersiz ile kalori yakımını iki katına yakın arttırabilirsiniz. Egzersizin düzenli yapılması buradaki en önemli unsurdur. Çünkü yapmış olduğunuz egzersizde o anda yakılan kaloriden çok, metabolizmanın aktif olarak sürekli çalışması daha önemlidir. Uzun süre ama daha orta tempo ile yapılan egzersizin, hızlı tempo ile daha kısa süre yapılan çalışmalara göre daha verimli sonuçlar vereceğini de unutmamalısınız.