Atatürk milliyetçisi bir gazeteci olarak beni Yeniçağ Gazetesi’nin ikinci yaygın günlük yayın organı olan Dokuz Sütun Gazetesi’ndeki köşe yazılarımdan tanıyorsunuz.
İnternette de eski aygazete.com sitesi ve sonsayfa.com haber sitesindeki yazılarım, 2007’lerde beni Türkiye’nin en çok okunan köşe yazarları arasına taşımıştı.
1985 yılında başladığım gazetecilik kariyerimde, Uluslararası Soruşturmacı Gazeteciler Örgütü’nün (IRE) Türkiye’den kabul edilen ilk kongre üyesi olmak ve Türkiye’deki iletişim fakültesi öğrencilerine yönelik, kaynak olabilecek yazılarımın İngiliz The Daily Telegraph Gazetesi’nde yayınlanması, benim için gurur verici şeylerdi.  
Şimdi ise uzun süren sessizliğimi Önce Vatan Gazetesi için bozmuş bulunuyorum.
Ülkemiz büyük ya da ‘’Genişletilmiş Ortadoğu Projesi’’ kapsamında parçalanmanın eşiğine getirilmişken, tehditlere veya sansüre boyun eğip susamazdım.
Her Pazar yazılarımla ‘’Değişim’’ köşesinde sizlerle birlikte olacağım.
Sadece köşe yazıları değil, yapacağım haberlerle, özellikle de İstanbul’un Anadolu yakasından özel haberlerimle sizlere gündemdeki konuları ileteceğim. Zaman zaman çarpıcı röportajlarla karşınızda olacağım.
Abdullah Akosman ve Kemal Sallı gibi ödüllü gazetecilerin yazdığı Önce Vatan Gazetesi’nde, Suat Gün’lerden, Tamer Kumkale’lerden devraldığımız bayrağı en iyi bir biçimde taşımaya ve daha da ileriye götürmeye gayret sarf edeceğim.
Bu konuda en önemli destek siz, değerli okuyucularımdan gelecek. Bana tüm görüş ve önerilerinizi, ele almamı istediğiniz konuları ve haberlerinizi aşağıdaki Facebook sayfama özel mesaj atarak yazabilirsiniz.
Sizlere tek tek özel cevap yazamasam da gazetedeki bu köşede ele alacağım. Bu sütun aynı zamanda okuyucularıma aittir.
Gelecek Pazar günü görüşmek üzere sağlıcakla kalın değerli okuyucularım.
Oben Özaydın Resmi Facebook Sayfası: https://www.facebook.com/Turkish.columnist