MALZEMELER:
500 gr Arpa Şehriye
6 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
250 gr meksika fasulyesi
5 yemek kaşığı zeytinyağ
3 yemek kaşığı mayonez
2 adet közlenmiş kapya biber
5 adet taze soğan
4-5 dal maydanoz
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
YAPILIŞI:
Teflon yada seramik tabanlı bir tencereye arpa şehriyeleri alın ve orta ateşte kavurun. Pembe renkte kavrulan şehriyelere 6 su bardağı kaynar su ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen şehriyelere zeytinyağ ve tuzunu ekleyerek demlendirin.
Taze soğanları, közlenmiş biberleri ve maydanozları ince doğrayın.
Demlenen arpa şehriyeleri bir tepsiye boşaltın ve sebzeleri ekleyin. Mayonezi, pul biberi, tuzunu, suyunu süzerek soğuk su ile yıkadığınız fasulyeleri, limon suyunu ve naneyi ilave ederek iyice karıştırın.
Bir kek kalıbının içini streş film ile kaplayarak salatayı içine boşaltın ve buzdolabında 1,5-2 saat kadar bekletin.
Servis tabağınıza ters çevirerek ikrama sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.