Dergi, gazete, radyo, televizyon, internet sitesi gibi kitle iletişim araçları güçlü ve etkili bir propaganda aracıdır. Siyasiler, yöneticiler bunun farkındadır. Onun içindir ki, medyayı ellerinde tutmayı bir amaç haline getirerek, propaganda aracı yapmaktadırlar. Bazı insanlar, medya tarafından parlatılarak “medya starı” yapılır. Ve hiçbir değeri olmayan insanlar, cesur bir kahraman olarak lanse edilir. 
Günümüzde Tataristan’da da medya tamamen Putin tarafından yönetilen ve yönlendirilen Tataristan Hükümeti’nin elindedir. Yazılan haberlerde, yapılan programlarda sanki Tatarlar yararına bir iş yapıyorlarmış gibi gösterilen insanlar, sivil toplum kuruluşları, siyasiler, aydınlar aslında Tatarların kökünü baltalamaktadır.
Tataristan medyasında Tatar milliyetçilerine yer yoktur. Tatarların bağımsızlığı uğruna mücadele edenler, ya yasaklanmakta ya da aleyhlerinde haberler yapılmaktadır. Bir de 180 derece dönen, ikili oynayan dönekler vardır. Dün medyada adı dile getirilmeyen insanlar, bugün “halk kahramanı” haline getirilmekte, onlara övgüler yağdırılmaktadır. Rusların siparişi üzerine yapılan haberler, yazılan kitaplar, gerçekleşen toplantıların haddi hesabı yoktur.
Son günlerde birkaç döneğin adı, Tatar medyasında sıkça dillendirilmektedir. Tatar Bağımsızlığını, Tatar Milli Hareketini yok etme yolunda Ruslara hizmet eden bu döneklere yakında ödüller verilecek, madalyalar takılacaktır. Şimdilik bu insanların adı bende saklıdır. Ödül aldıklarında adlarını açıklayacağım. Bunların kim olduğunu bilen biliyor zaten. Ancak “Millet bizi kabul ediyor, bize inanıyor” sanmayın, yapılan her şeyin, atılan her adımın farkındayız. Ve “Hainler konusunda dikkatli olun!”diye milleti uyarıyoruz. Yüzyıllardır süregelen Rus zulmüne Kazan Tatarları baş eğmemiş, bundan sonra da baş eğmeyecek ve Rusların bu çirkin oyunlarına da gelmeyecektir!