MALZEMELER:

4 adet orta büyüklükte kemer patlıcan

400 gr dana kıyma

1 adet kuru soğan

1 çay bardağı bayat ekmek kırıntısı

1 adet yumurta

Tuz

Karabiber

Kimyon

KIZARTMAK İÇİN:

2 su bardağı sıvıyağ

SOS İÇİN:

3 adet büyük domates

5 diş sarımsak

4 yemek kaşığı zeytinyağ

1 tatlı kaşığı tuz

Maydanoz

YAPILIŞI:

Bir kaseye kıymayı alın,kuru soğanı rendeleyerek ekleyin.

Ekmek kırıntısını,yumurtayı tuz ve baharatlarını ekleyerek yoğurun.

Buzdolabına kaldırarak dinlendirin.

Patlıcanların sap kısımları kalacak şekilde kabuklarını tamamen soyun ve tuzlu limonlu suda 15 dakika bekletin.

Bir tavaya sıvıyağını alarak kızdırın.

Patlıcanları kurulayın ve kızgın yağda pembe kızartın.

Yağını çekerek soğuması için kağıt havlu üzerine çıkarın.

Tatlanması için az az tuz ve karabiber serpin.

Buzdolabında dinlenen köfteyi 4 eşit parçaya ayırın.

Her bir patlıcanı köfte ile sıkıca kaplayın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.

180 derece de ısıttığınız fırında köftelerin üzeri kızarana kadar pişirin.

SOS İÇİN:

Domateslerin kabuklarını soyarak küp doğrayın.

Sarımsakları rendeleyerek ekleyin.

Bir tavaya zeytinyağ ekleyin ve sarımsaklar ile domatesleri ekleyerek orta ateşe alın.

Karıştırarak 15 dakika pişirin.

Ateşten indirdikten sonra ince kıyılmış maydanoz ekleyin.

Servis tabağına sosu yerleştirin ve üzerine kızaran patlıcanları alarak ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sevgiyle..