MALZEMELER: 250 gr sebzeli makarna 1 büyük boy havuç 1 büyük boy patates 1 çorba kasesi bezelye 8 adet salam 1 çay bardağı haşlanmış mısır 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağ 1 su bardağı mayonez + 1 yemek kaşığı üzeri için 2 dolu yemek kaşığı yoğurt 5 adet haşlanmış yumurta

YAPILIŞI: Makarnayı 8 dakika haşlayın süzün ve soğuk sudan geçirerek süzgeçe alın. 1 yemek kaşığı zeytinyağ ekleyerek karıştırın. Patates ve havucu küçük küpler halinde doğrayarak haşlayın. Patates, havuç, bezelye (konserve) mısır, ezilmiş sarımsakları makarnaya ekleyin. Salamları küp küp doğrayarak ilave edin. Mayonez ve yoğurt ilavesiyle iyice karıştırın. Bu karışımı bir çember yerleştirdiğiniz servis tabağına bastırarak koyun. Ve buzdolabına kaldırarak 1/2 saat dinlendirin. Haşlanmış yumurtaların 3 tanesinin sarılarını dikkatlice çıkarın ve sarıları 1 yemek kaşığı mayonez ile püre haline getirin. Diğer 2 yumurtayı yuvarlak doğrayın. Sarılarını çıkardığınız yumurtaları halka şeklinde kesin ve yumurta püresini krema sıkacağı ile içlerine doldurun. Diğer halkaları da salatanın yanlarına süsleyin. Süsleme işini salatanız dolaptan çıktıktan sonra çemberden çıkararak yapabilirsiniz. Maydanoz yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun.