Merhabalar,
Makarnalar evlerimiz de ve mutfaklarımızda her zaman ayrı bir yerdedir.Kimi zaman günü kurtaran ,kimi zaman özenle hazırlıyarak sunduğumuz nefis bir yemek..
Bazen de yemeklerin en son ikramı kapanış servisidir.
Ama eğer makarna sizler için çok sevilen bir yemekse o zaman sizler için biraz zaman alsa da sonucu sizi çok mutlu edecek nefis bir lezzetin tarifini sizlerle paylaşmak isterim.Kelepçeli kek kalıbında hazırlıyarak börek gibi sunacağınız bir tarif...
Buyrun tarifine;

MALZEMELER:
    •    1 paket RİGATONİ Makarna
    •    300 gr dana kıyma
    •    200 gr parmesan peyniri
    •    100 gr dil yada kaşar peyniri(dil peyniri parçalar halinde kaşar rendelenmiş)
    •    1 adet kuru soğan
    •    6 yemek kaşığı dolusu zeytinyağ
    •    2 adet domates
    •    3 adet sivri biber
    •    1 yemek kaşığı domates salçası
    •    1 kahve fincanı su
    •    Tuz
    •    Karabiber
    •    26cm.çapında kelepçeli kek kalıbı
    •    Kalıbı yağlamak için tereyağ

YAPILIŞI:
Genişçe bir tencerede ve bol kaynamış su da makarnayı 8-10 dakika haşlayın ve süzün.
Makarnanız haşlanırken bir tavaya kuru soğanı çok küçük doğrayın ve zeytinyağ ile kavurmaya başlayın.
Soğanlarınız yumuşamaya başlayınca kıymasını,tuzunu ve karabiberini ekleyerek güzelce kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyarak küçük küpler halinde doğrayın.
Biberlerin iç çekirdeklerini çıkararak küçük doğrayın.
Kavrulan kıymaya önce biberleri ekleyerek biraz karıştırın,daha sonra domatesleri,salçayı ilave ederek karıştırın.
5 dakika hepsi birlikte kavrulduktan sonra suyunu ekleyerek altını kısarak 5 dakika daha pişirin.
Kalıbınızı tereyağ ile bolca yağlayın.
Makarnaları bir kaseye alarak parmesan peyniri ile karıştırın.
Bu karışımı kalıba dikine olacak şekilde dıştan başlayarak içe doğru dizin.
Bu biraz zaman alıyor gibi görünse de aslında eliniz alıştığında hemen dizilip hazır hale gelecektir.
Çok sıkı olarak dizdiğiniz makarnaların üzerine kıymalı karışımı boşaltarak bir şiş ile üzerlerine bastırın.
Kıymalı karışım makarnaların içine girecektir.Hafif kalıbı tezgaha vurarakta kıymanın makarnaya girmesini sağlayabilirsiniz.
En üste ise hangi peyniri seçtiyseniz onu yerleştirin.
Kalıbın alt kısmını iki kat folyo ile sarın.
180 derece de ısıtılmış fırında peynir eriyene kadar pişirin.
Bütün malzemeleriniz pişmiş olduğu için sadece peynirin erimesi ve makarnanın ısınması için fırında tutmanız yeterli olacaktır.
Fırından çıkınca ilk sıcağının çıkmasını bekleyin ki makarna kalıptan rahatça ayrılsın.
Servis tabağına aldığınız makarna böreğiniz dilimler halinde kesilerek ikrama hazır.
Afiyet olsun.
 Sevgiyle...