Sevdiğiniz Astrolog Vedat Delek ile merak edeceğiniz konular hakkında konuştuk, kaçırmayın derim.

Röportaj: Funda Akosman Erman

Merhabalar Vedatçığım, nasılsın, neler yapıyorsun bu aralar?

İlk röportajımızdan sonra imza günlerim oldu bayağı keyifli geçtiler. Mardin’de ilk kez bir astroloji söyleşisi ve imza günü düzenlendi adıma Movapark alışveriş merkezi tarafından benim için çok önemi çok büyük bir anı olarak kaldı ve çok da güzel geçti. Mardin halkının astrolojiye olan ilgisi beni inanılmaz şaşırttı. Eylül ayında astrolog arkadaşları Aslı Uzun ve Türkan Aslan ile vereceğimiz online derste Doğu Anadolu veya Güneydoğu Anadolu bölgesinden astrolojiye yatkın 1 kişiye burs vermeye karar verdik. Astrolojinin o bölgelere bilgi ve eğitim olarak gitmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu karardan da ben ve arkadaşlarım son derece mutluyuz.

Televizyon programı da yapıyorsunuz nasıl gidiyor?
Partnerim astrolog Aslı Uzun ile pazar günleri Türkiye’nin ilk iş sohbet  kanalı olan Business Channel Türk,  saat 16.30 da 15 dk bir astroloji programı sunuyoruz. Önümüzdeki hafta bizlere gökyüzü neler getirebilir, hangi konularda dikkatli olmalıyız, hafta içinde yaşanacak olaylar konusunda sohbet ediyoruz. Güzel tepkiler de alıyoruz . Formatımız farklı biz Türkiye’nin ilk astroloji programını yapan kişi olduk? Umarım bu tarz programlar artar ve insanlar günler öncesinden yaşanabilecek olaylar karşısında tedbirlerini alabilirler. Bizim program formatımız kısaca tıpkı ana  haber bülteni gibi astrolojiden haberler veriyoruz. Ertesi günde ben programımızı www.vedatdelek.com adlı internet sitem ve astrolog Vedat Delek adlı facebook sayfamdan izleyebilirler.
Ocak ayında yaptığımız röportajda konuştuğumuz konulardaki tahminlerin doğru çıktı. İlk çarpıcı örnek Meryem Uzerli’nin dizisinin yayından kalkacağıydı ve konuştuğumuz zaman daha ilk bölümü yayınlanmıştı, malum yayından kısa sürede kalktı dizi.
Evet seninle yaptığımız röportajda Meryem Uzerli’ nin dizisinin yayından erken kalkacağını söylemiştim dizi yayından erken kalktı.

Bayan bir sanatçının 2016 yılında ölümüyle şok olacaksınız diye söyleminiz vardı ve maalesef Oya Aydoğan’ı kaybettik, hepimizin çok sevdiği bir isim ve şahsiyetti, bizi kedere boğdu. Allah rahmet eylesin tüm sevenlerine sabır ve baş sağlığı diliyorum.
BU KONUDA SİZDEN SORU GELMESİN DİYE DUA ETTİM. BOĞAZIM DÜĞÜM OLUYOR. BENİM İÇİN SEVDİĞİM KİŞİLİĞİ VE SANATI DIŞINDA ÇOK ÖZEL BİR YERİ VARDI. KİTABIMIN TELEVİZYONLARDA Kİ İLK TANITIMINI YAPAN KİŞİYDİ.  İÇİMDEKİ ÜZÜNTÜNÜN TARİFİ İMKANSIZ . BU NEDENLE HAYATIM BOYUNCA UNUTAMAYACAĞIM BİR HÜZÜN TAŞIYACAĞIM. OYA ABLA ÇOK AMA ÇOK SEVDİĞİM BİR İNSANDI. GANİ GANİ ALLAH RAHMET EYLESİN SEVENLERİNE VE OĞLUNA SABIR DİLİYORUM. BU KONUDA KELİMELERİN SUSTUĞU YER. MAALESEF GÖKYÜZÜ MUAZZAM BİR MATEMATİK ÜLKE KURULUŞ HARİTASINDAN VE TRANSİTLERDEN BAKTIĞIM BİR NOKTADA BU ÜZÜCÜ DURUMU GÖRMÜŞTÜM. HATTA YAZMAK YA DA YAZMAMAK ADINA KARARSIZ KALMIŞTIM. ANCAK MUTLU EDİCİ YA DA MUTSUZ EDİCİ GÖRDÜĞÜMÜ UYGUN ŞEKİLDE SÖYLEMEK DE MİSYONUM. GAYBI ALLAH BİLİR ALLAH'IN SİSTEMİNE ŞİRK KOŞMAK İSTEMEM HER DAİM YARADANIN DEDİĞİ OLUR.
VE YUKARISI DA YARADANIN İZİN VERDİĞİ KADARINI BİZE ÇÖZMESİ ADINA İŞARETLER VE MATEMATİK DİLİYLE KONUŞUR.
BU KONUDA ÇOK FAZLA SÖYLECEK BİR ŞEY BULAMIYORUM. ÇOK ÜZGÜNÜM ÇOK AMA ÇOK  DEĞERLİ  BİR İNSAN VE SANATÇIYDI.

ÜNLÜ İSİMLERİ NELER BEKLİYOR?


Tarkan
Beni en çok tarkanın evliklik tarihi  şaşırttı evlendiği gün doğum haritasına uygun değildi. Aynı şekilde Sinem Kobal ve Kenen İmirzalıoğlu için de geçerli bu söylediklerim. Evliliklerinde sorunlar yaşamaları söz konusu olabilir. Evlilikleri boşanma ile sonuçlanabilir. astrolojiyi anlamamızın yolu gökyüzünün zaman kalitesini takip ederek anyabilirsiniz. Benimle birlikte bir çok astrolog arkadaşllarımda bu yorumlarda bulundu gerçek tektir. Gökyüzünde öyle zamanlar var ki kesin yapılmaması gerekiyor diyorsa o konulardan uzak durmalıyız. Venüs, Mars ve Merkür retroları zamanında düğün nişan evlilik gibi konular yapılmamalıdır okuyucularımızı sizin sayenizde bir kez daha uyaralım.

Hande Yener
Bu yıl Hande Yener özlelikle Eylül ayından itibaren çok büyük bir atağa geçeçek. 12 yıl süreyle bu şans kapısında olacak  ben yerinde olsam İngilizce bir şarkı için hemen hazılıklara başlardım. Uluslararası arenada  başarıyı yakalayabilecek kadar şansa sahip. Bu dönemi iyi değerlendirmesini öneririm. Yeni bir aşk gündeminde olacaktır. Kendisi bu yıl annesinin sağlığı konusunda bir takım zorlanmalar yaşayabilir. Bildiğim kadarıyla bu konuyla da çok yakından ilgileniyor. Bu yılın en şanslı ünlülerinden.

Kuşum Aydın
Ben bir isim vereyim sana haritasına baktığım için söylüyorum. Kızmayacağını bildiğim için Kuşum Aydın Temmuz ayından itibaren şanslı bir döneme giriyor. Eski günlerindeki ivmeyi yakalayacağı günler tv dünyasından ciddi bir teklif alabilir. Dönüşü muhteşem olacak olanlardan biri de kendisi. Şu an deli gibi spor yapıyo. Sağlığına son derece dikkat ediyor. Bu zamanlar biraz onun için zorlu geçse de ödülünü çalışmayı bırakmazsa ve zorluklara gögüs gererse ödülü güzel olacaktır.

Demet Akalın
Demet hanımın hislerine hayranım. Doğru zamanın kokusunu alabilen bir kadın o. Astrolog danışmanın olmadığını biliyorum. Kendisiyle ilgili karar aşamaları eğer hisleriyle karra veriyorsa muhteşem bir şey. Doğuştan zamanı kullanabilme yeteneğine sahip. Bu da herkese kolay nasip olmaz bir ödülü yaradanın. Kendisine bir konuda tavsiyem şu olur; Minik Hira için resim paylaşmama kararından her defasında vazgeçmesi beni üzüyor. Hisleri bir konuda kendisini uyarıyor ama daha sonra dikkatinden kaçıyor. Hira nazara açık bir bebek. O kadar şirin ki; üzerindeki o büyük sevgi, nazar vurgusu yaratıyor kendisinde. Buna dikkat etmesini öneririm. Hisleri kendisini bu konuda uyarıyo. İiç sesinden gelen uyarıyı dinlemsini tavsiye ederim.

Hedeflerin projelerin neler?

2. kitabımı yazmaya başladığımı söylemiştim. O devam ediyor. www.astrologvedatdelek.com sitemde yazılarım oluyor. TV programımız devam edecek ve hocaların hocası Oğuzhan Ceyhan danışmanlığında ekibimizde ressam astrolog Belgin Atalay’ın da yer aldığı uluslar arası bir proje için hazırlanıyoruz. Beni heyacanlandıran işlerden biri imza günlerim devam edecek. Yoğunum bazen, gün yetmiyor. Oğuzhan Ceyhan’dan aldığım eğitimim  devam ediyor.