İZMİR - İzmir'de kucağında 1 yaşındaki bebeğiyle mendil satarken üzerinde kimliği bulunmadığı gerekçesiyle Mardin'deki sığınmacı kampına gönderilen Suriyeli işitme engelli anne, eşinin günler süren araması sonucu bulundu.

Ülkesindeki savaştan kaçarak eşiyle 2 sene önce Suriye'nin Halep şehrinden İzmir'e gelen Yasemin Şerife'nin (23) eşi Muhammed Nasif, AA muhabirine yaptığı açıklamada, polisin rutin kimlik kontrolü sırasında oturma izni olmasına rağmen yanında kimliği olmadığı gerekçesiyle kaçak sanılan eşinin, kucağındaki bebeğiyle Midyat'taki sığınmacı kampına gönderildiğini söyledi. Nasif, eşinin sağır ve dilsiz olduğu için kimliğini evde unuttuğunu polise ifade edemediğini belirtti.

Muhammed Nasif, 4 gün boyunca Yabancılar Şubesinden Suriyelilerin toplandığı Atatürk Stadyumu'na kadar her yerde eşi ve bebeğini aradığını, sonunda Basmane'deki Suriyeliler'in sorunlarının çözümü için çalışan AK Parti Konak Belediye Meclis Üyesi Sait Baştaş'a durumu anlattığını, Baştaş'ın emniyet ve valiliği aradığında ise Mardin'in Midyat ilçesindeki kampa gönderilenler arasında olabileceği yanıtını aldığını dile getirdi.

Yaptıkları araştırmada Midyat'taki kamp yetkililerinin Yasemin Şerife adında birinin kaydının bulunmadığını söylediklerini ancak kimliksiz ve engelli bir anneyle bebeğinin bulunduğunu ifade etmeleri üzerine Midyat'a hareket ettiğini anlatan Nasif, kamptan ailesini alarak İzmir'e döndüğünü aktardı.

Çaresizlik içinde eşi ve bebeğini aradı

Nasif, "Deliye döndüm, çaresizlik içindeydim. Param yoktu, nereye gideceğimi bilmiyordum. Buradaki dostlardan bin lira borç alıp atladım gittim. O 4 günün nasıl geçtiğini bilmiyorum. Aklıma her türlü şey geldi, öldürüldüler mi, kaçırıldılar mı diye" diye konuştu.

Eşi ve bebeğini gördüğünde Allah'a şükrettiğini belirten Nasif, "Bulduğumda ikisi de hastaydı. Bebeğim ateşler içindeydi. 4-5 gün doğru düzgün yemek yememişler, banyo yapmamışlar. Eşim çok korkmuştu, bebeğimizi sakinleştirmek için sürekli emzirmiş" diye konuştu.

Nasif, doğduğundan bu yana kendisine çok düşkün olan bebeğini kucağına aldığında  "baba" diye sürekli ağladığını belirterek, "Onun ağlamasını gördüğümde deliye döndüm" ifadesini kullandı.

Bir araba yıkama atölyesinde çalışarak ailesinin geçimini sağladığını belirten Nasif, eşinin işitme cihazıyla duyabileceğini ancak bunu alacak paralarının olmadığını da sözlerine ekledi.