Türk Rock müziğinin bilinen en cesur ve dobra ismi Gizem Saatçi, yeni maxi single’ı hakkında şöyle konuştu:

“Bu dünyada yerim olmadı maxi single albümüm benim için, bu zamana dek yapmış olduğum albüm çalışmalarının dışında, bana en fazla keyif veren parçaların bulunduğu bir albüm oldu. Albümün adının da ‘bu dünyada yerim olmadı’ olması da başkalarına olduğu gibi, benim için de büyük bir anlamı mevcuttur. Yaşadığımız, bizim seçimlerimizin tamamıyla dışında olan, biz farkında olmadan belki de başka insanların etkisiyle bizlere dayatılan bu yaşamda, neredeyse bütün toplumu içerisine alan durumun açık ve net tanımı olarak değerlendiriyorum.

Maxi single da dört adet parça bulunmaktadır.

-Bu dünyada yerim olmadı söz: Fatih Tekiner Müzik: Gizem Saatçi

-İtiraf et söz: Esat Saatçi Müzik: Gizem Saatçi

-Zorla Sevdiremem ki söz: Fatih Tekiner Müzik: Gizem Saatçi

-Ufo Kadını söz: Esat Saatçi Müzik: Gizem Saatçi

Bu albümde gördüğünüz gibi eşim ve gitaristim Esat Saatçi’yi söz yazarı formunda görüyorsunuz; sebebi artık bestelerimi kendine göre beğenmesi ve albümlerde yer verilmesi gerektiğini düşünmesidir. Benim için zaten müzikal ideolojileri ve müzisyenliği bakımından kendisini karar mekanizması olarak görmem nedeniyle bu kararı, beni şahsen çok memnun etti diyebilirim.

Önümüzde değerli sanatçı Hakkı Bulut abizimizin rock müzik projesiyle birlikte, hemen önünde Hard Rock müziğin tüm desenlerini üzerinde barındıracak olan ve kayıtları yarı yarıya bitmiş olan “Gel de Vur beni” albümü sırada beklemektedir. O albüm için şunu söyleyebilirim ki, çok isyankar ve birilerini gerçekten rahatsız edecek müzikal norm ve sözlerde. Kayıtları Uras Beta Star stüdyolarında alınmış olan albümün masterları Amerika ‘da yapıldı.

Şuanda da hali hazırda yapmış olduğum parçaların üzerine okumaya başladım; kırık kolla dahi olsa yapmış olduğum parçaları Esat Saatçi çok beğendiği için, ne kadar kısıtlı ve sınırlı bir şekilde olursa olsun, üzerine soloları tamamladı. Bizim için hem güzel bir anı, hem de geleceğe güzel bir sanatsal yatırım olacağını düşünüyorum.

İşte herkesin gördüğü gibi, Tekel’e karşı açtığımız savaşta sonuna dek mücadele etmeye devam edeceğiz. Dünyaca ünlü rock müzik gruplarımız bile, Türkiye’de bu piyasadan ekmek yiyemez hale gelmiş ve ülkemizde tutunmalarına izin verilmemektedir! Öte yandan da tekelin Türk Rock müziğine ve endüstrisine verdiği maddi ve manevi zarardan dolayı birçok değerli müzisyen arkadaşımı da yıldırdılar, psikolojik üzüntülerden dolayı müziği bırakmaya, yapmış oldukları konser organizasyonlarıyla mücadeleyi en güçlü şekilde sürdürenler bile savaşmaktan yorulup, kendi köşelerine çekilmeye karar verdiler. Onların her birine çağrımdır. Asla vazgeçmeyin. Hep daha iyiye ve güzele’