Çocukluk yıllarında başlayan müzik aşkı, Sedef Ergin’i genç yaşta pop müzik dünyasının dikkat çeken yıldızları arasına soktu. Samsun Demir ve Mustafa Sandal’ın da desteğini arkasına alan Ergin, kariyerine hayli iddialı bir başlangıç yaptı.
Müzik dünyası bir süredir Sedef Ergin’i konuşuyor. Sektörün önde gelen isimlerinden Samsun Demir, Mustafa Sandal ve Volga Tamöz’ün de destek verdiği 22 yaşındaki genç şarkıcının hikayesi Samsun’da başladı. Samsun’un Alaçam İlçesi’nde çiftçi bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Ergin, henüz ilkokul yıllarında notalara merak sardı. Kendi kendine şarkı sözleri yazıp besteler yapan genç yıldızın bu ilgisi kısa sürede aile ve okul çevresinin de dikkatini çekti.

OYUNCULUK EĞİTİMİ İÇİN İSTANBUL’A GELDİ

Samsun’da ilkokul, ortaokul ve liseyi bitirdikten sonra eğitimini Karabük Üniversitesi’nde tamamlayan Sedef Ergin’in bir başka tutkusu da oyunculuktu. Oyunculuk eğitimi için İstanbul’a gelen Ergin, Ayla Algan Oyunculuk Atölyesi’nde eğitim aldı. Genç yeteneğin keşfedilmesi ise sosyal medya sayesinde oldu.

SAMSUN DEMİR INSTAGRAM’DA KEŞFETTİ

Sedef Ergin, sosyal paylaşım sitesi Instagram’a yüklediği fotoğraf ve videolarla DMC Genel Müdürü Samsun Demir’in dikkatini çekmeyi başardı. Ergin’i 8 ay boyunca takip eden Demir, sonunda onunla iletişime geçti ve albüm teklifinde bulundu. Anlaşma sağlandıktan sonra şarkı seçimi için devreye ünlü müzik adamı Volga Tamöz girdi.

MUSTAFA SANDAL’DAN SÜRPRİZ TEKLİF

Volga Tamöz’ün önerisiyle çıkış şarkısı olarak söz ve müziği Mustafa Sandal’a ait “Bandıra Bandıra” seçildi. İzin için Sandal’la irtibata geçildiğinde ise ünlü şarkıcıdan sürpriz bir teklif geldi. Sandal, sesini çok beğendiği Ergin’in bu ilk projesine ortak olmak istedi! 

İLK SAHNE DENEYİMİ ALTIN KELEBEK’TE

Şarkının kayıtlarının ardından Sedef Ergin, ilk profesyonel sahne deneyimini Altın Kelebek Ödül Töreni’nde yaşadı. Performansıyla büyük ses getiren Ergin, 1 hafta sonra şarkısının klibi için kamera karşısına geçti. Murad Küçük yönetmenliğinde çekilen klip müzikseverlerden büyük ilgi gördü. “Bandıra Bandıra” ile müzik sektörüne iddialı bir giriş yapan Sedef Ergin, kariyerinde sağlam adımlarla ilerleyerek zirveye ulaşacağından emin.

Haber: Dilek Köroğlu