Dördüncü yılına giren 100 Women projesi BBC'nin bütün dünyaya yaptığı televizyon, radyo ve internet yayınlarında kadınların daha iyi temsil edilmesini hedefliyor.

 

Sezon boyunca dünyanın dört bir yanından düşündürücü, heyecan ve ilham verici hikayelerin aktarılacağı BBC’nin “100 Kadın” projesinin listesinde bu yıl toplumlarındaki sorun ve beklentileri belgeleyen genç film yapımcıları, girişimciler, iş kadınları, bilim, siyaset, eğitim ve sanatta öncü rol alan kadınlar var. Sezon boyunca söyleşiler, fotoğraf çekimleri ve anlatılarla 100 kadının hikayesini seyircilerine aktaracak olan program için BBC ekibi geçtiğimiz hafta İstanbul'a geldi. Ekip, 2016’nın 100 Kadın listesindeki tek trans kadın olan Seyhan Arman ile 3 gün boyunca belgesel için çekim gerçekleştirdi.

 

2011 yılında “Teslimiyet” filmi ile 22. Ankara Uluslararası Film Festivali’nden “Jüri Oyunculuk Özel Ödülü” alan, geçtiğimiz yıl ''İnsan Hakları” ve ''En İyi Yabancı Film” ödüllü “Nerdesin Aşkım?” kısa filminin başrolü ve katıldığı birçok uluslararası festivalden beğeni ile dönen sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Seyhan Arman, “100 Kadın” projesine başarıyla oynadığı filmleri ve içinde bulunduğu sosyal sorumluluk projelerinden dolayı seçildi.

 

BBC'nin 100 Kadın sezonu içinde hikayesini daha ayrıntılı olarak dinleyeceğimiz Seyhan Arman; 1980 Adana doğumlu. Oyunculuğa 1994 yılında tiyatro ile başladı. Oyunculuğun yanı sıra çeşitli performanslar sergileyen Arman, insan hakları aktivisti ve İstanbul'da yaşıyor.






Haber: Elif Günay