Eğitim Dünyası 
LYS’de Başarının İpuçları
İki basamaklı sınavların ilk basamağı tamamlandıktan sonra en önemli nokta ikinci sınava motivasyon haline geliyor. Birinci sınav sonrası yapılan en temel hata LYS hazırlığı yerine tercih dönemi konularına odaklanıp sınava hazırlığı ikinci plana itmektir. Süreç devam ederken ne olacağını düşünerek vakit kaybetmek sınav kaygısının olumsuz neticelerinden biridir. Bu süreçte öğrencilerin yapması gereken YGS eksenli hesaplamalarla kafa karıştırmak yerine tüm güçleriyle LYS çalışmaktır. İkinci sınavın soru sayılarını ve bugüne kadarki Türkiye ortalamalarını değerlendirdiğimiz zaman YGS’deki her türlü durumun çok rahatlıkla telafisi olduğunu görebiliyoruz. Bu noktada inatla YGS eksenli düşünmek yerine LYS odaklı sürece dahil olmalıyız. 
LYS , YGS’den farklı olarak temel bilgilerin kullanılması ve yorumlanması dışında öğrencinin çalışması ve yoğunlaşması gereken kısımları kapsıyor. Burada YGS sonrası oluşan puanlara göre doğru LYS sınavlarına karar verip bu sınavlara hazırlanmak önemli. Başarı için en az iki LYS oturumuna katılmalıyız. Bunun yanında tercih döneminde alternatifleri arttırabilmek farklı puan türlerinden tercih yapabilmek adına elimizden geldiğince daha fazla LYS oturumuna katılmalıyız. Bunu yaparken YGS sonucumuzu gerçekçi bir şekilde değerlendirerek asıl güçlü olduğumuz noktalara da ağırlık vermeliyiz. LYS için yapılması gereken başka hiçbir şey düşünmeden çalışmak, çalışmak, çalışmak… 
Kim Kimdir? 
Arin Gürsoy
Arin Gürsoy İstanbul'da doğdu. İlköğreniminin ardından liseyi Kemal Hasoğlu Lisesinde bitirdi. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Aynı zamanda işletme eğitimi de alan Gürsoy iş hayatına Cine5 televizyonunda başladı. Bu dönemde Çok çeşitli görevler üstlenen Gürsoy o dönem yapımcılıktaki çalışmalarıyla dikkat çekti. Sonraki dönemde Spikerlik ve diksiyon eğitimi de alarak çalışmalarını bu alanda yoğunlaştırdı. İlk olarak BengüTürk Tv'de haber spikerliği yapan Arin Gürsoy sonrasında Cem Tv'de çalışmaya başladı. Cem Tv'de birbirinden başarılı programlara imza atarak ses getirdi. Cem Tv'de Ana haber bültenini de sunan başarılı spiker özellikle Arin Gürsoy ile Gece Postası ve Kahve Kokusu programlarıyla dikkat çekti. Bu programların hem sunuculuğunu hem de yapımcılığını üstlenerek Cem Radyo editörlüğünü de tüm bu programlarla birlikte başarıyla götürdü. Yoğun geçen Cem Tv günlerinin ardından Yerel Medya grup'ta haber spikerliği yapan Gürsoy ardından Cine5 Turkuaz programında ve Kanal D Güzel bir gün programında editörlük görevlerini üstlendi. Seslendirmeden dublaja programcılıktan yapımcılığa yaptığı tüm işlerde ekrana enerjisini ve özgün haberciliğini yansıtan Arin Gürsoy halen medyada çok yönlü çalışmalarını sürdürmektedir. Son dönemde Kastamonu TV'de Ana Haber sunan, Best Fm de haber sunan, İstanbul Web Tv'de haber spikerliği görevi üstlenen Gürsoy son olarak Ülke Tv'de haber spikerliği ve editörlük görevine başladı. Arin Gürsoy halen Ülke Tv’deki çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalışmalarının yanı sıra çeşitli özel eğitim kurumlarında etkili iletişim ile ilgili dersler vermektedir. Arin Gürsoy mesleğe olan sevgisi üzerine aldığı üniversite ve diğer eğitimlerle önemli bir eğitim birikimi edinmiştir. Bu birikimin üzerine edindiği mesleki tecrübeler Arin Gürsoy’u meslekte kısa zamanda farklı bir noktaya taşımıştır. Arin Gürsoy bu meslekteki çalışkanlığı, başarısı, yeteneği, pozitif enerjisinin yanında ışıltısı ve güzelliği ile de dikkat çekmektedir. Arin Gürsoy tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız önemli bir isimdir.
Haftanın Şiiri 
Ukde
Bir gün ışığa döner yaprak,
Üzümler kızarır kütükte,
Elbette diner bu sağanak,
Kaybolur içimdeki ukde.
Sandalımı bırakmıyor su,
Silinip dönüp baktığım iz,
Çoktandır kaybettiğim arzu,
Boşuna çırpındığım deniz.
Dudağımı ıslatan zemzem,
Testisinde çökmesin dibe,
Rüzgârla dağılacak madem,
Bu yolu kapayan eksibe.
Bir gün ışığa döner yaprak,
Üzümler kızarır kütükte,
Elbette diner bu sağanak
Kaybolur içimdeki ukde.
Melih Cevdet Anday