MALZEMELER:
TABAN İÇİN:
200 gr tereyağ (soğuk)
250 gr un
100 gr toz şeker
1 paket vanilya

KREMASI İÇİN:
400 gr labne peynir
200 gr toz şeker
400 ml.krema
6 adet yaprak jelatin
1 adet limon kabuğu rendesi

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:
Şekere bulanıp fırınlanmış limon dilimleri..

YAPILIŞI:
Tabanı için, soğuk tereyağını un, toz şeker ve vanilya ile birlikte kum gibi olacak şekilde mikserle çırpın. (biraz hızlıca yapılması gerekiyor, tereyağının erimemesi için.)
22-24 cm çapında kelepçeli kek kalıbına dökerek elinizle iyice bastırın. 180 derece de ısıtılmış fırında üzeri pembe renk alana kadar pişirin.
Ve soğumaya bırakın.
Kremayı hazırlamaya başlamadan önce jelatini eritin.
Jelatin kullanımı: Jelatinleri soğuk suya bırakın yumuşasınlar. Daha sonra yumuşayan jelatinleri ben-mari usülü eritin.
Kremayı mikserin yüksek devirinde köpürene kadar çırpın.
Bir başka kasede labne peynirini, toz şekerini ve limon kabuğu rendesini çırpın. Bu karışımı kremaya ekleyin. Alttan yukarıya doğru karıştırın.
Oda sıcaklığına getirdiğiniz jelatinin içine az miktar kremadan alarak karıştırın. Ve sonrasında bütün karışımı jelatinle buluşturun.
Soğuyan tabana kremayı boşaltın. Dondurucu da en az 1 saat bekletin. Daha sonra buzdolabına alın ve dinlendirin.
Üzerini şekere bulayarak fırınladığınız limon dilimleri ile süsleyin.
Afiyet olsun.