MALZEMELER:
6 ad tavuk baget
2 ad limon + 1 ad limonun kabuğu
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı kekik
tuz + karabiber + dereotu
YAPILIŞI:
Bir kase içinde rende sarımsağı, zeytinyağını, 1 limonun suyunu ve tuzu karıştırın.
Tavuk bagetlerini sosun içerine alın ve karıştırın. 1/2 saat bu sos da bekletin.
Bekleyen tavukları bir tencereye (sosuyla birlikte) alın ve yarım saat pişirin.
Yumuşayan bagetlerin derilerini çıkarın.
Döküm tavanıza tereyağını,cevizi,1 diş sarımsağı,1 limonun suyunu ve kabuğunu,biberiye,kekik,karabiber ekleyerek tavayı kızdırın.
Tavuk bagetlerini ilave ederek önlü arkalı kızartın.
Servis tabağına aldığınız tavuklarınızın üzerine zeytinyağı ve limon suyu karışımından gezdirin.Çok ince kıyılmış dereotu serpin.
Afiyet olsun...