Merhabalar,

Balık yemekleri genellikle kış mevsiminde daha da çok evlerde pişiriliyor sanırım.

Her ne kadar küçük balıklar tercih edilse de,arada özellikle misafir ağırlıyacağımız günlerde büyük balık pişirmeyi seçiyoruz.

Bunlar da buğulama tarzı bir pişirme olduğu için ,sizlere bugün nefis lezzeti ve bereketli oluşuyla Levrek Buğulama'yı düşündüm.Umarım sizler de memnun kalırsınız.6-8 kişilik bir davet için uygun bir ölçüdür,gerçi nefis lezzetiyle çok yenilebilir de..Biraz sulu olması ile çocuklar içinde çok uygun bir yemektir.

Haydi hep birlikte bu güzel yemeği yapalım..şimdiden herkese kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler:

1.250 gr ayıklanıp fleto kesilmiş levrek

500 gr mantar

1 ad.kapya biber

4 diş sarımsak

2 ad.havuç

2 ad.patates

1 ad.büyük kuru soğan

1 yemek kaşığı tane karabiber

3 ad.defne yaprağı

1 kahve fincanı zeytinyağ

SOS:

1 yemek kaşığı tereyağ

1,5 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

200ml.krema

3 su bardağı su

YAPILIŞI:

Havuç ve patatesleri küpler halinde,kapya biberi ise halkalar halinde doğrayın.

Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayarak bir tavaya alın ve zeytinyağını ekleyerek orta ateşte kavurmaya başlayın.

Sarımsakları halka keserek sebzelerle birlikte ekleyin.

Hepsini birlikte 5 dakika kavurun.

Mantarların kabuklarını alın ve halka doğrayarak karışıma ilave edin.

2-3 dakika da mantarlarla beraber çevirin ve kenara alın.

Bir başka tavaya tereyağını alarak eritin.

Unu ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.

Süt ve suyunu ekleyerek topaklanmadan karıştırın ve kremasını ilave ederek karıştırın ve 3 dakika sonra ateşten indirin.

Şimdi gelelim hepsini yerleştirerek fırına vermeye:

Balıkları büyük boy borcama yerleştirin.Tuz ve karabiberini üzerine serpin.

Hazırladığınız sebzeleri balıkların üzerine eşit dağıtın.

Kremalı sosunu verin.

Borcamı önce yağlı kağıtla daha sonra folyo ile sıkıca kapatın.

200 derece de ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...