Beşiktaş ve Galatasaray'ın kazandığı Başakşehirspor'un 3 puanı yendiği haftada, Fenerbahçe'nin Trabzonspor deplasmanından mutlaka 3 puanla dönmesi gerekiyordu.
* * *
Maçın ilk diliminde, orta sahada geçen mücadeleyi Yusuf Erdoğan'ın  kendisini kaleci olduğunu zannettiği pozisyonda, kırmızı kartla oyun dışında kalmasından sonra maçın biraz daha sertleşmesine neden oldu.
* * *
Trabzonspor'un ilk yarıda gol aradığı dakikalarda, Anelka vari çalımla Onazi'nin yanından fırtına gibi geçen Lens,Sow'a kariyerinin en basit golünü atma şansı tanıdı.
* * *
Maça etkili başlayan ve maçın başında bir şutu dönen Trabzonspor,gördüğü kırmızı karttan sonra, iyice takım anlayışından kopması Fenerbahçe'nin ilk yarıdan farkı açmasını sağladı.
* * *
Maçın ikinci yarısında, tek başına 10 Trabzonsporlu oyuncudan daha mücadele eden,aldığı tüm pasları olumlu kullanan Lens vardı.Lens mücadele yaptığı asist ve attığı golle bir kez daha Fenerbahçe taraftarlarıyla tabiri caizse aşk tazeledi.
* * *
Trabzonspor maçın başında 10 kişi kalması,sahada beklenilen performansından uzak kalan isimlerle birlikte camiaya yakışmayan mücadelesiyle mağlubiyeti hak etti.
* * *
Fenerbahçe taraftarlarına "hangi deplasman daha kolay ?" diye sorsanız bir Trabzonspor deplasmanı derler.Fenerbahçe hazırlandığı maça iyi başlayıp iyi bitirdi.